Hogyan tovább Szentesi Polgárőrség!

2013.04.09 20:02
Szentesi Polgárőrségnél történt vezető váltás után kérdezem az új elnököt, Szabó István urat;
Hogyan képzeli el a polgárőrség jövőbeni működését?
 
A polgárőrök időt és energiát nem sajnálva igyekeznek a lakosság érdekében szolgálni és a bűnt megelőzni.
Ezt a feladatot önfeláldozóan, társadalmi munkában juttatás nélkül végezzük, a kapott támogatások segítik munkánkat. Rendszeres járőrözéssel ellenőrizzük az utcákat, hétvégi házakat, és a szórakozó helyek környékét. Közreműködve a rendőri szervekkel, próbáljuk megelőzni a bűncselekményeket és visszatartani a rongáló egyéneket, segítünk útlezárásoknál és rendezvények biztosításában, közlekedésben részt vevők figyelmét felhívjuk a balesetveszélyes helyzetek elkerülésére. Felkutatásban és megfigyelésben is aktívan részt veszünk.
Jelenlegi legfontosabb feladatunk a megáradt Tisza szentesi szakaszának figyelése a katasztrófavédelemmel és a vízügyi szakemberekkel együttműködve.
A jövőben is részt kívánunk venni a bűnmegelőzésben együttműködve a rendőrséggel a lakosság biztonságát szolgálva a lehető legtöbb óraszámban. Telente tovább folytatjuk a hajléktalanok felkutatását, ellenőrzését, és segítését. Polgárőri feladatunkat odaadással, elhivatottsággal végezzük, szabadidőnkben, önzetlenül, csapat munkában dolgozva, összetartva és egymást segítve. A jövőben is a lakosság érdekében!”
 
Köszönöm elnök úr, gratulálok a megválasztásához és további jó munkát kívánok.
 
A vezető váltás során új alelnöke is van az egyesületnek Ujj Ferenc személyében. Tőle is megkérdeztem, ön hogyan látja polgárőrség jövőbeni működését, és hogyan segíti az elnök úr munkáját?
 
„Együtt működünk a rendőrséggel, az önkormányzattal, katasztrófavédelemmel, mezőőrökkel, vadásztársaságokkal és horgász egyesülettel. Az együttgondolkodást fontosnak tartom. Önálló és közös járőrözések fokozása az együttműködő szervekkel, ennek megszervezésével segítem az elnök úr munkáját. Fontosnak tartom a szomszédok egymásért mozgalom megszervezését a városban és annak népszerűsítését, figyeljünk oda egymásra és értékeinkre. Egy iskola egy polgárőr mozgalom keretén belől az iskolák környékén járőrözés és szükség szerint a kisdiákok átsegítése a forgalmas útszakaszon. Szeretnénk minél több fiatalt megnyerni a polgárőr egyesület számára, hogy jöjjenek közénk és együtt tegyünk lakótársaink biztonságáért. Én és az elnök úr azon leszünk, hogy a lakossággal szoros kapcsolatot építsünk ki és látható polgárőrök legyenek a város utcáin, terein. Ehhez a munkához kívánok minden polgárőr társamnak, kitartást, jó erőt, egészséget.”
 
A riportot készítette Magyari Béla

 

Téma: Hogyan tovább Szentesi Polgárőrség!

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása