Húszéves a szentesi polgárőr egyesület

2014.11.29 16:22
A szentesi polgárőr egyesület november 28- án tartotta ünnepi közgyűlését a honvédség művelődési otthonában.

Vendégként az ünnepi közgyűlésen részt vett Kolozsi József az OPSZ elnökhelyettese; Magyari Béla a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség tiszteletbeli elnöke az OPSZ tiszteletbeli elnökség tagja; Vas Tibor a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség szakmai alelnöke; Privóczki Zoltán Szentes Járás polgárőr koordinátora; Kálmán Rajmond a szentesi Katasztrófa Védelmi Kirendeltség munkatársa és Kun József a szentesi Rendőrkapitányság rendészeti osztályvezetője valamint a Szegvár és Csongrád  polgárőr egyesületek elnökei és képviselői. Részt vett még az ünnepségen a sport klub vezetője és az egyesület támogatói.
Kőrösi Imre egyesületi elnök köszöntötte a megjelent vendégeket és a polgárőröket, majd átadta a levezető elnöki teendőket Gilinger István elnökhelyettesnek, aki az ünnepségen megemlékezett arról, hogy 1994. november 14-én Beszédes Zsolt vezetésével 12 önkéntes részvételével, létrehozta a helyi Polgárőr Egyesületet. Szabadidejüket nem sajnálva részt kívántak venni a bűnmegelőzésben, a lakosság nyugalmának megőrzésében.
Majd Gránicz Pál titkár mondott beszédet, mint alapító tagja az egyesületnek. Ismertette a 20 év alatt történteket, az elért eredményeket.
Kolozsi József  az OPSZ elnökhelyettese, elismeréssel köszönte meg az egyesület tagságának eddigi munkáját. Ezután hozzászólásában ismertette az OPSZ jövőbeni irányelveit és célkitűzéseit.
Vas Tibor szakmai alelnök gratulált az egyesület tagjainak az évfordulóhoz, majd ezután néhány aktuális feladatokról beszélt. Magyari Béla tiszteletbeli elnök elmondta, hogy itt volt az egyesület alakuló ülésén is és segített az egyesületnek az akkori elindulásban. Majd gratulált a jubileumi évfordulóhoz az egyesület tagságának
Besenyei Gábor a Szentesi Élet felelős szerkesztője, Csorba Gyula a Szentes televízió vezetője, aki szintén elismerő szavakkal méltatta a civil összefogás kiemelkedő szervezetét a Polgárőrséget és ezen belül a szentesi Polgárőr Egyesületet.
Az ünnepélyes megemlékezés végén elismerő OKLEVÉL átadására került sor, melyet Kolozsi József az OPSZ elnökhelyettese adott át
                        20 év után:     Gránicz Pál
                                             Antal Ferenc
                                             Dancsó János
                                             Szabó Zoltán  részére,
 
                        15 év után:     Sípos János  részére,
 
                        10 év után      Szaszkó Gergely   részére,
 
                          5 év után      Sípos Imre   részére.
 
Ezt követően a résztvevők finom bográcsos marhapörköltet fogyaszthattak el a vállalkozói felajánlásnak köszönhetően és kötetlen baráti beszélgetést, folytattak.
Az egyesület további munkájához sok sikert és kitartást.
Forrás: Magyari Béla, kép: Sípos János
A cikkhez tartozó képek