Idén került megrendezésre Szegeden a XVII. ÁGOTA® tábor, a biztosításban Tarjáni polgárőrök segédkeztek

2013.07.30 15:52
 Idén került megrendezésre Szegeden a XVII. ÁGOTA® tábor.  A munkatársak nagy része július tizenhatodikán érkezett meg a táborba. A táborozó gyerekek, az ország minden részéről érkeztek július tizennyolcadikán. Az érkezőket tapssal és üdvrivalgással fogadták a táborban tevékenykedő munkatársak és segítők. A gyerekek közül többen megilletődtek a fogadtatáson, hiszen az év többi napján legtöbbjük nem részesül ekkora odafigyelésbe és gondoskodásba, ezért is célja Kothencz Jánosnak az Alapítvány elnökének, hogy ez alatt a tíz nap alatt a gyermekotthonokból, lakásotthonokból, nevelőszülőktől érkező fiatalok maradandó emlékre és sok-sok pozitív élményre tegyenek szert.
A táborban számos izgalmas programmal kedveskedtek a csemetéknek. Többek közt sor került egy országos szépség versenyre, ahol korcsoportok szerint a lányok és a fiúk egyaránt megmutathatták magukat. A fiatalok eljuthattak Szeged egyik legkedveltebb turista látványosságába a Napfényfürdő Aquapolisba. Az utolsó napokban a táborozók nevezhettek egy tábori Ki-mit Tudra is s a fiatalok fizikai erejüket is összemérhették a Toldi verseny keretében. A tábor utolsó napján került sor egy bolond ballagásra, melynek keretében a csemeték a Kereszttöltés utcán haladtak végig egészen a Csillag térig, ahol a Szeged- Tarján Polgárőr Egyesület tagjai és a kiérkező rendőrök lezárták a körforgalmat, hogy a gyermekek körbe mehessenek, majd visszatértek a tábor területére.
A tábor vezetése köszönetet mondott többek között a Szeged- Tarján Polgárőr Egyesületnek a tábor eredményes biztosításáért. Az Egyesület tagjai Saja Lőrinc, Kőszegi Mátyás, Marosi Róbert, Szepesvári Gábor, Kiss Soma, Lampert Attila, Kódor Dávid és Horváth S. András, július 15-től egészen július 27-ig biztosították a tábor nyugalmát összedolgozva a tábor belső biztonsági szolgálatával. A információ cserének köszönhetően az Egyesület tagjai és a biztonsági szolgálat emberei eredményes munkát végeztek s kiválóan teljesítették a rájuk rótt feladatokat.
Az Egyesület a következő évre is felkérést kapott Kothencz János Úrtól, hogy vegyenek részt a tábor biztosításában. Az Egyesület tagjai közül pedig többen jelezték János felé, hogy részt kívánnak venni az ÁGOTA® mozgalom céljainak elérésében.
Adta hírül Horvát S András egyesületi elnök

Feltette Magyari Béla

                                                                                                                                

 

Téma: Idén került megrendezésre Szegeden a XVII. ÁGOTA® tábor, a biztosításban Tarjáni polgárőrök segédkeztek

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása