Idős embereket mentettek a lakásukból a Zsombói polgárőrök

2018.04.19 18:38

2018. április 17. -én, a Zsombói Polgárőr Egyesület  szolgálatot ellátó polgárőr párosa, 22:30 órakor elektromos tüzet észlelt Zsombó Nagyközség belterületén, az egyik magánház elektromos bekötő légkábelén, mely a ház felé haladt.  

Adai Sinon Tibor az egyesület titkára elmondta, hogy az egyik polgárőr felkeltette a nyugdíjas idős házaspárt, kihívta őket az ingatlanból. A másik polgárőr értesítette a Katasztrófavédelem ügyeletét az elektromos tűz kialakulásáról, Az esemény ideje alatt, a veszély elhárításáig a helyszínt biztosították a polgárőrök. 

A tűzoltók 15 perc múlva megékeztek és a tüzet eloltották, az elektromos bekötő vezetéket az áramszolgáltató munkatársai levágták.  A tűzoltók tájékoztatásul elmondták a helyszínen lévőknek, hogy ha 10 perccel később érkeztek volna, akkor a ház fa tetőszerkezete is lángra kap. 

Az ingatlan lakói hálásak az éber, tettre kész polgárőröknek figyelmességükért és lélekjelenlétükért, és az intézkedésért, melyet ezúton is hálásan megköszönnek- mondta Adai Simon Tibor.

A két szolgálatot teljesítő polgárőr, aki a Zsombói Polgárőr Egyesület aktív tagja: Preda Dorel és Kovács Zsolt.

Forrás Magyari Béla