Idősek biztonsága a polgárőrök szemével

2018.09.23 11:16

A Polgárőr Egyesület Sándorfalva az idős embereknek felkérésre bemutatta hogyan tudják egyszerű eszközökkel, kis nyugdíjukból biztonságosabbá tenni otthonaikat. A tájékoztató bemutatóra szeptember 20-án került sor.

Bereczné Bősi Gizella,  a Polgárőr Egyesület Sándorfalva elnöke elmondta, hogy  a Sándorfalvai Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény nevében kereste meg egyesületüket Faragóné Pálinkó Edit, annak érdekében, hogy tartsunk egy előadást a helyi Idősek klubjában az idősek védelméről.

 A felkérést elfogadtam, mivel nem szakterületem, így lázas kutatómunka előzte meg ezt az eseményt. Polgárőr társam,  Benedekné Kutas Erika volt a segítségemre. Az előadás teljesen más műfaj, mint amihez szokva vagyunk, ugyanis az utcán látunk, tapasztalunk dolgokat, de prezentálásra ritkán kérnek bennünket.

Az életből vett tapasztalatainkat rendőrségi tanács alapján próbáltuk meg érthető módon előadni és segítséget kértünk az Áldozatsegítő szolgálat egyik ügyintézőjétől is, aminek nagyon örültek. Elmondása szerint megyei szinten nagyon kevés az effajta megkeresés náluk és a szolgálat létezéséről is csak kevesen tudnak. Ez azért probléma, mert tudnának segíteni a prevencióban, de ha már baj történt a megoldásban is.  Az ő munkájukat bemutató tájékoztatókon kívül rengeteg kedvességet és dicsérő szót is kaptunk munkánkért. 

Rendőrségi ajánlás alapján, megyei polgárőr szövetség támogatásból vásároltunk szemléltető eszközöket, amik nagyon érdekelték az időseket.  Megmutattuk, hogy hogyan tudják egyszerű eszközokkel, kis nyugdíjukból biztonságosabbá tenni otthonaikat.

A bemutatóra  szeptember 20-án került sor és bizonyosan elmondhatom, hogy igen jól sikerült, ugyanis már másnap megkeresett minket a Remény Mozgáskorlátozottak Egyesülete egy újabb előadás megtartása ügyében. Nagyszerű visszacsatolás ez a munkákról és arról is, hogy megéri segíteni embertársainknak, tette hozzá az elnök

Fotó: Faragóné

Forrás: Magyari Béla