Ifjúsági tábor a Szeged- Tarján Polgárőröknél

2015.08.14 23:02

Előző héten, vasárnap érkeztek a Tarjáni polgárőrök a Sziksós tói kempingbe, ahol egy tágas ház várta őket. Vasárnap csapatépítő feladatokon vettek részt a fiatalok a délelőtt során, majd délután csobbantak egyet a tóban, ahol vízi vetélkedőt is szerveztek nekik kísérőik.

A vasárnap estét a csapatok indulóinak és címerének elkészítése zárta.

Hétfőn délelőtt Mucsiné Szabolcski Ágnes r. százados asszony és a dorozsmai körzeti megbízottak tartottak eszköz bemutatót és előadást bűn- és baleset megelőzés témakörben.

Délután újra a résztvevők összekovácsolására összpontosítottak. Csukott szemmel, vakon kellett feladatokat teljesíteniük, illetve csapatban kellett dolgozniuk.

Kedden a Vöröskereszt munkatársa, Szilágyi Hanga, látogatta meg a táborozókat és a fiataloknak elsősegély nyújtási bemutatót tartott, melyben a fiatalok aktívan részt vettek a gyakorlati feladatok végrehajtásában. A délután folyamán intézkedés tematikai és önvédelmi bemutatón vehettek részt, melynek második részében maguk is gyakorolhatták az önvédelmi fogásokat. Az estét tábortűzzel és énekléssel zárták a táborozók.

 

Szerdán délelőtt a szegedi tűzoltó laktanyába látogattak el az ifjú polgárőrök, ahol megtekinthették az ügyeleti helyiséget és a tűzoltóság által használt gépjárműveket, felszereléseket. Szerda délután folytatódtak a csapatépítő feladatok, melyek után a táborozók visszajelzést adhattak egymásnak és kísérőiknek is, hogy milyen volt számukra ez a pár nap. Szerda este, újabb tábortűz és sütögetés mellett Horváth S. András, az Egyesület elnöke, lezárta a 2015. évi Ifjúsági tábort.

A táborozók csütörtökön délelőtt hagyták el a kempinget, jó kedvvel és rengeteg új élménnyel gazdagodtak, de még is szomorúak voltak, mert gyorsan elteltek a napok.

Az egyesület elnöke úgy nyilatkozott, hogy a tábor jól sikerült és már most keresik a jövő évi tábor megszervezéséhez a szponzorokat. Tervei szerint, jövőre Mártélyra mennének, s nem öt, hanem hét napot töltenének el a családias légkörben.

Továbbá az egyesület elnöke ez úton is köszöni a támogatást és segítséget a lent felsorolt cégeknek és magánszemélyeknek, akik nélkül ez a tábor nem jöhetett volna létre.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata

Szegedi Rendőrkapitányság

Csongrád megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Magyar Vöröskereszt

Szegedi Sport és Fürdők

Família ABC, Mihálytelek

Geragama Kft, Dunakeszi

Agip benzinkút, Etelka sor

Mészáros Tamás, önkormányzati képviselő

Kothencz János, önkormányzati képviselő

Dr. Ótott Ferenc

Írás és kép: Horvát S András

Feltette: Magyari Béla