III. Dél-alföldi Rotary Jótékonysági Futónap Mórahalmon.

2016.11.19 18:56

 Idén is várta a futás szerelmeseit és a segíteni szándékozó sporttársakat, a Rotary Club Mórahalmon november 19-én, szombaton harmadik alkalommal meg rendezett  Dél-alföldi Rotary Jótékonysági Futónapon .
A rendezvény célja kettős volt, egyrészt a futást és az egészséges életmódot kívánta népszerűsíteni, másrészt a sport és a jótékonyság összefonódásával segítséget nyújtani a hátrányos körülmények között élők számára.

A Rotary Club Mórahalmon többféle távon (500 m – 21 km) várt minden korosztályt (óvodástól - nyugdíjasig).

A rendezők felkérték a mórahalmi polgárőrséget az útvonal egy részének biztosítására. A kiírt futótávok útvonala járdán, közúton, kerékpárúton haladt keresztül. Futók biztonsága érdekében időszakos útlezárási, forgalomlassítási feladatokat kellett végrehajtani.

Rendezvény szervezőin felül a biztosítást: Röszke Rendőrőrs, Röszke Polgárőrség, Mórahalom Rendőrőrs, Mórahalom Rendészet, Mórahalom Polgárőrség tagjai hajtották végre esemény nélkül. Röszkéről összesen 5 fő, Mórahalomról pedig 12 fő segített az útvonal biztosításában.

Rendezvény biztosításában Röszkei Polgárőrség Elnökének a segítségét kértem. Röszkei Polgárőrség önzetlen segítségnyújtását ezúton is meg szeretném köszönni- mondta el Sárközi László Mórahalmi Polgárőrség elnöke.

Képeket készítette: Pálinkó Szilveszter Polgárőr

Forrás Magyari Béla