Indulhat a formaruha forgalmazás

2013.11.12 09:58
Dr Túrós András, az OPSZ elnöke aláírja a megállapodást az egyik formaruha beszállító céggelAláírta az Országos Polgárőr Szövetség a beszállítói megállapodást a polgárőr formaruházat gyártóival, amelyek megfeleltek az előminősítésen. Ezt azt jelenti: indulhat a polgárőr formaruházat forgalmazása.

 

 

 

 

 

Az országos Polgárőr Szövetség 2013. november 8-i tisztségviselői értekezletén dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke aláírta a megállapodást az Adorján-Tex, a DS WORLD, a KAZUR UNIFORM, a CONTACT MUNKAREHABILITÁCIÓ, az M+Z 2000, valamint a VIZUÁTOR cégekkel.
A rendészetért felelős miniszter által megállapított jellemzőknek megfelelő formaruha megtervezése és leírásának elkészítése megtörtént, tehát az előzőleg már kiválasztott cégek innentől kezdve jogosultak lesznek a polgárőr formaruhák gyártására, forgalmazására, vagyis most már hivatalosan  is indulhat a polgárőrök felruházása. Előzmények itt és itt.
Az OPSZ a beszállítókkal kötött együttműködési megállapodásban vállalja, hogy a tagszervezeteinek és a polgárőröknek ajánlja a jóváhagyott jellemzőknek megfelelő ruházati cikkek beszerzését, míg a gyártó cégek azt vállalták, hogy a jóváhagyott jellemzőknek megfelelő ruházati cikkeket az előzetesen meghatározott jó minőségben, a megkötésekor közölt árjegyzékben foglalt, vagy annál a lehetőség szerint kedvezőbb vételár ellenében legyártja, és a konkrét megrendelésekben megjelölt határidőkben szállítja, illetve átadja a ruházati cikkeket megrendelő polgárőr szervezetek.

 

Az aláírófelekAz OPSZ elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a megállapodás semmiképpen sem irányulhat a vételi vagy eladási árak versenytársak közötti közvetlen vagy közvetett meghatározására, sem a piac versenytársak közötti felosztására. A  most megkötött megállapodás arra irányul, hogy érvényesüljön a piaci verseny, a tisztességes piaci magatartás, és a megrendelő polgárőrök illetve polgárőr szervezetek a piaci verseny eredményeként minél kedvezőbb feltételekkel rendelhessék meg a polgárőr formaruhát.
 
Mint megtudtuk, az OPSZ elnöksége egy három tagból álló bizottságot jelöl majd ki a polgárőr formaruha minőségi követelményeinek folyamatos ellenőrzésére.

Forrás opsz.hu

Feltette Magyari Béla

 

Téma: Indulhat a formaruha forgalmazás

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása