Iskolában toborzott a tarjáni polgárőrség

2016.04.15 03:16

     Április 13-án a Csonka János szakközépiskolába látogatott el a Szeged-Tarján Polgárőr Egyesület elnökhelyettese, ahol osztályfőnöki óra keretében tartott előadást a polgárőrségről.

     Az előadás célja az volt, hogy a kilencedikes fiatalokat megismertesse a polgárőrséggel és az Ifjú Polgárőr mozgalommal, továbbá tájékoztatást adott az egyesületben elvégezhető 50 óra közösségi szolgálatról. A fiatalok gyorstalpalót kaptak a polgárőrség történetéről, a polgárőr törvényről, a polgárőrök által végzett feladatokról és nem utolsó sorban a Fiatal Bűnmegelőzők Tagozatáról. A középiskolások nagy érdeklődéssel követték az előadást, ezt az általuk feltett, célirányos kérdések is alátámasztották. Többek között érdekelte őket, hogy miként lehetnek polgárőrök és milyen feladatokat láthatnak el fiatal bűnmegelőzőként.

     Az előadás végeztével megkapták az egyesület elérhetőségeit, ahol jelentkezni tudnak az 50 óra közösségi szolgálatra, vagy - ha kedvük tartja, akkor – fiatal egyesületi tagnak.

Az előadás sikeres volt, ugyanis a nap végére kettő érdeklődő üzenet is érkezett a tarjáni polgárőrséghez az osztályból – tájékoztatta portálunkat Horváth S András az egyesület elnöke.

Kép: Horváth S András

Forrás Magyari Béla