Ittasan motorozott, elcsapta a polgárőrt

2015.09.03 07:02

A Röszkei Polgárőr Egyesület tagjai – id. Sutus Antal, ifj. Fodor László, Deák Olivér és Marinko Márk – augusztus 30-án este 11 óra tájban rendőrökkel közös szolgálatot láttak el Röszkén, a Dugonyi út és a vasút kereszteződésénél lévő 1. sz. gyűjtőpontnál. Az önkéntes bűnmegelőzők – közülük ketten még gyakorló polgárőrök – az egyenruhásoknak a migránsok megfelelő helyre irányításában működtek közre.

Munkájuk teljesítése közben ért a helyszínre egy ittas motoros, aki elütötte ifj. Fodor László polgárőrt, aki egy rendőrrel az út szélén tartózkodott. Miután új típusú láthatósági mellény volt rajta, a motorosnak látnia kellett őt. A kiérkezett mentősök elsődleges véleménye szerint polgárőrünk agyrázkódást és vélhetően arccsonttörést szenvedett. A sérült önkéntes bűnmegelőzőt ellátása után a Szegedi Klinikára szállították kivizsgálásra és megfigyelésre. Ifj. Fodor Lászlót szeptember 2-án hazaengedték, ám hosszú ideig táppénzen lesz.

A baleset helyszínén a Szegedi Rendőrkapitányság szakértői elvégezték a helyszínelési munkát, az ittas járművezetőt vérvételre előállították.

Forrás: opsz.hu

Feltette:Magyari Béla