Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum Csongrádon

2016.12.15 13:32
A Csongrádi Rendőrkapitányság a társszervek képviselőivel a járás közbiztonsági és bűnügyi helyzetét értékelte 2016. december 12-én.

A kapitányság épületében tartott Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumon részt vettek a járás polgármesterei, a helyi polgárőrvezetők, az egyház és a civil szervezetek képviselői, a járás iskoláinak vezetői, valamint helyi idősek otthona vezetője. A rendezvény célja a térség közbiztonsági és bűnügyi helyzetének értékelése volt.

A fórumon Fischer Gábor r. százados mb. rendészeti osztályvezető és dr. Kurucz Viktor r. százados mb. bűnügyi osztályvezető beszámolót tartottak a jelenlévőknek a kapitányság rendészeti és bűnügyi munkájáról.

Dr. Koncz József r. ezredes, a Csongrádi Rendőrkapitányság vezetője az előadáshoz kapcsolódva hozzátette, hogy a fiatalok és az időskorúak áldozattá válásának, valamint a balesetek megelőzése kiemelt szerepet kap. Elmondta, hogy a jövőben a környezet- és természetvédelemre nagyobb hangsúlyt kell fektetni.

A jelenlévő polgármesterek elismerősen szóltak a rendőrség munkájáról. Elmondták, hogy az egyenruhásokkal jó a kapcsolat. Pozitívan értékelték a kiépített kamerarendszert is, amelynek hatására érezhetően visszaszorult a bűncselekmények száma.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum, Sághy Mihály Szakképző Iskola tagintézmény-vezetője elmondta, hogy hasznosnak érzi a bűnmegelőzési tanácsadó munkáját, ezáltal minimálisra csökkent a droggal összefüggésbe hozható esetek száma. Megköszönte a rendőrség mellett a polgárőrség közreműködését is az iskolai rendezvények biztosításában.

Dr. Rádi Norbert r. ezredes bűnügyi főkapitány-helyettes elmondta, hogy a kapitányság munkájának köszönhetően csökkent a bűncselekmények száma. Végezetül megköszönte a kapitányság és a társszervek munkáját.

Forrás: police.hu

Feltette: Magyari Béla