Járőrautót kaptak a röszkei polgárőrök

2015.03.17 05:45
Röszke központjában a polgármesteri hivatal előtt, a polgárőrök és az együttműködő szervek képviselői ünnepelni gyülekeztek március 16-án késő délután. Az Országos Polgárőr Szövetség képviseletében Batiz István a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnökét várták, aki ünnepség keretében egy Suzuki SX4 típusú járőrautót adott át a Röszkei Polgárőr Egyesületnek.

Az ünnepségen Batiz István megyei elnök köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta, hogy az OPSZ elnöke Dr. Túrós András február 13-án egy villám látogatást tett a déli határszakaszon működő polgárőr egyesületeknél. Majd Mórahalmon találkozott az érintett települések polgármestereivel és polgárőr vezetőivel. A feladatok áttekintése után tájékoztatta a röszkei polgárőröket, hogy egy használt kevés kilométerrel járőr autót biztosít az egyesületnek a megnövekedett feladataik jobb ellátása érdekében. Az érintett négy egyesület részére összesen 2 millió ft. soron kívüli támogatást biztosított a megnövekedett feladataik ellátására. Az egyesületek igen nagy örömmel vették tudomásul ezt a bejelentést. E gondolatok jegyében adta át a Suzuki SX4 típusú járőrautó kulcsát Túró István elnöknek.
Borbásné Márki Márta, polgármester asszony elmondta, mindennek örülünk, amivel gazdagodik a település. Ezt úgy értékeli, hogy a polgárőrök megnövekedet feladataikat lelkiismeretesen végzik. Többször is jelét tapasztalta, hogy az együttműködő szervek elismerik a polgárőrség munkáját hosszú évek során és mindenkor számíthatnak segítségükre. Az önkormányzat is nem kevés összeggel támogatja az egyesületet ezzel is elismerve munkájukat. Köszönjük ezt a támogatást az OPSZ-nek és a megyei szövetségnek. Túró István egyesület elnökének köszöni a kitartó áldozatos munkájukat.
Éberhard Gábor rendőr alezredes a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség vezetője elmondta, hogy a röszkei polgárőrökre a megnövekedett feladataik segítésre midig számíthatnak. Úgy gondolja a megnövekedett feladatait a polgárőrségnek az OPSZ vezetése látja és értékeli, hogy méltó  az egyesület a támogatások odaítélésére. Bízik abban, hogy a röszkei polgárőr egyesület ezután is elhívatottsággal végzi a feladatát. Ez a gépkocsi jól fogja szolgálni a település lakosságának biztonságérzetének javítását és a polgárőrség munkáját.
 
Túró István egyesület elnöke köszönetet mondott a példás támogatásért, ígérte megszolgálják ezt a bizalmat. Nagyon vigyáznak a gépkocsira, hogy minél hosszabb ideig láthassanak el vele szolgálatot.

Forrás és kép: Magyari Béla
A cikkhez tartozó képek