Jubileumi közgyűlés Ásotthalmon

2017.10.28 11:50

Az Ásotthalmi Polgárőr Egyesület október 27-én tartotta ünnepi közgyűlését a Művelődési házban, ahol megalakulásuk 20-dik évfordulóját ünnepelték.

Az ünnepséget Pap Renáta művelődési ház vezetője, önkormányzati képviselő nyitotta meg és köszöntötte a meghívott vendégeket és a polgárőröket valamint családtagjaikat.

Az ünnepi közgyűlésen megjelent, Batiz István a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Fackelmann István  Ásotthalom Nagyközség alpolgármestere, Révész  Szabolcs r. alezredes  a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Szegedi Határrendészeti  Kirendeltség vezetője, Köles Attila r. alezredes  a Mórahalmi Rendőrőrs őrsparancsnoka,  Magyari Béla a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség tiszteletbeli elnöke valamint az együttműködő szervek vezetői és képviselői és az önkormányzat képviselői.

A Kiss Ferenc Általános Iskola részéről Tér Henrietta és Szikszer Tímea szavalatával köszöntötte az ünnepi közgyűlés résztvevőit.

Pőcze Levente elnök a jubileumi közgyűlést ünnepélyesen megnyitotta. Kiemelte,hogy az 1997-es megalakulásuk óta az egyesület folyamatosan fejlődött és még alapító tagjaik is vannak soraikban. Majd az elmúlt 20 esztendőt átfogó rövidfilm levetítését vezeti fel, melyet a Móra-net Televízió készített. A 13 perces film összefoglalta az egyesület különféle területeken végzett munkáját.

A film végén az egyesület elnöke értékelő összefoglalót tartott az elmúlt két évtized időszakáról kiegészítve a kisfilmben elhangzottakat. Elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja a rendőrséggel való szoros együttműködést és a lakosság biztonság érzetének szinten tartását. Előfordult sokszor, hogy a lakosság segítséget kért tőlük és ők minden esetben segítettek. Kiemelkedő esemény volt a 2015-ös év, amikor nap 24 órájában szolgálatban voltak a migráns áradat miatt és a feladatott a rendőrséggel együttműködve oldották meg. Majd megköszönte az egyesület tagjainak munkáját és az önkormányzat támogatását.

Ásotthalom Nagyközség Önkormányzata részéről Fackelmann István, a település alpolgármestere köszöntötte az egyesület tagjait. Beszédében elmondta, hogy az egyesületi tagok nemcsak a közrend és a közbiztonság megőrzése terén végeznek kiemelkedő munkát a településen, hanem mint a település közösségi életének aktív tagjai is jelen vannak, mely összetartás bizonyára alapja a továbbiakban is az egyesület hosszú évtizedes fennállásának.

Ezt követően az alpolgármester, Ásotthalom Nagyközség Önkormányzata képviseletében elismerő oklevelet adott át az egyesület 20 éves fennállása alkalmából az Ásotthalmi polgárőr egyesületnek. Papp Renáta önkormányzati képviselő az önkormányzat tárgyi elismerését adta át. Elismerő oklevelet adott át az egyesület négy tagjának, akik megalakulásuk óta segítik az egyesület munkáját, Gál Józsefnek, Murvai Zsigmondnak, Pőcze Leventének és Pőcze Leventénének.

Batiz István  a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke megköszönte az egyesület munkáját és elismerő oklevelet adott át Pőcze Levente, Murvai Zsigmond és Gál József polgárőröknek, az egyesületalapító és jelenleg is szolgálatot teljesítő tagjainak.

 

 

Révész Szabolcs r. alezredes a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság Szegedi Határrendészeti Kirendeltségének vezetője szintén elismerést adott át az Ásotthalmi polgárőr egyesületnek. Hangsúlyozta, ezek az emberek, akik a polgárőri feladatokat ellátják,- mindezt munkahelyük mellett teszik,- gyakran ugyanannyi vagy több időben, mint azok a rendőr és határrendész társaik, akikkel közös szolgálatban látják el a feladataikat.

Köles Attila r. alezredes a Mórahalmi Rendőrőrs vezetője kiemelte, hogy a köszönet a polgárőrök családjainak is jár, hiszen nagyon fontos támogató erő, ha az otthon szeretetéből megbecsüléséből indulhatnak el szolgálatba a polgárőrök, és az éjszakai, gyakran több mint 24 órás ébrenlét után az otthon melegébe térhetnek haza.

Az ünnepi események után a Kiss Ferenc Általános Iskola művészeti vezetője Vastag Csaba Rózsa népdal csokorral köszöntötte a közgyűlés résztvevőit.

Az ünnepség kísérő programja volt az egyesület eddigi éveit bemutató kiállítás, melyben az egyesület közösségi életéből készült fotókat, az átvett elismeréseket, kitüntetéseket, valamint az egyesületről megjelent nyomtatott sajtó cikkek gyűjteményét tekinthették meg az érdeklődők 1998-tól napjainkig.

Az ünnepséget közös vacsora és egy ünnepi torta elfogyasztása zárta, amelyet vállalkozok ajánlottak fel erre az alkalomra.

Forrás és képek: Magyari Béla

A képek a képre katinva nézhető meg