Karácsonyi és újévi köszöntő

2015.12.23 22:51

Tisztelt Polgárőrök!

A 2015-ös év is igen mozgalmas volt a polgárőrség számára. A rendelkezésre álló személyi és tárgyi lehetőségek maximális biztosításával eredményesen oldottuk meg a jelentkező feladatokat. Különösen igaz ez az illegális migrációval kapcsolatos tevékenység ellátására.  Ez a társadalmi munka óriási kihívások elé állította a megye teljes polgárőr társadalmát.

Dr. Túrós András elnök úr az OPSZ évzáró elnökségi ülésen az együttműködő stratégiai partnerek, szervek vezetőinek, valamint az országos média jelenlétében úgy fogalmazott, hogy a határmenti települések polgárőr egyesületei „emberfeletti munkát végeztek”. Az ásotthalmi, a mórahalmi, a röszkei és a szegedi polgárőrök „hétköznapi hősökké váltak”.

Gratulálok a kimagaslóan színvonalas elismeréshez.

Ugyanakkor a megye mélységi területeiről elvezényelt rendőri erőket - rendszeres és folyamatos közterületi járőrszolgálatok ellátásával - pótolták a helyi polgárőrök. Elkötelezett és igen aktív tevékenységük, lelkiismeretes feladatellátásuk eredményeképp a térség közrend közbiztonságában deficit nem jelentkezett. Megköszönöm ezt a munkát is.

A fenteken túlmenően természetesen a általános „mindennapi” feladatokról sem feledkeztünk meg. Előzetes értékelések alapján a teljesített szolgálati órák száma megyei szinten mintegy 5 %-kal emelkedett.

Tisztelt Polgárőrök!

A 2015-ös évben végzett kiemelkedő társadalmi munkavégzésüket nagy tisztelettel magam és az elnökség nevében is megköszönöm.  De ugyanakkor elismerés és köszönet illeti meg a hozzátartozókat is, a szülőket, a férjet, a feleséget, az élettársat, a barátot, a rokont, akik tevékeny hozzáállással - megértést tanúsítva - biztosították Önök részére a nyugodt és kiegyensúlyozott családi hátteret.

Befejezésként engedjék meg, hogy Önök és családtagjaik részére áldott és békés karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag Boldog Új Évet Kívánjak!

Szeged, 2015. december 23.

                                                                                                          

                                                                                                                        Batiz István

                                                                                                                            megyei elnök