Kármegelőzési és a vagyonvédelemi lakossági fórum az Árkád bevásárló központban

2014.11.21 18:36
A kármegelőzésben és a vagyonvédelemben segít az Aegon Magyarország által indított Országos Kármegelőzési Program. Szegeden volt a következő helyszíne a "10 perc vagyonunk védelmében" - Lakossági Fórum rendezvénysorozatnak, amely november 21-én került megrendezésre.

 Az országjáró roadshow, amelyben a rendőrség, a polgárőrség, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, az Országos Katasztrófavédelem és az Aegon Magyarország szakértői vettek részt.
A rendezvényen Batiz István a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Sándor János az Alsóvárosi Polgárőr Egyesület elnöke, Tóth Zoltánné a Tápéi Polgárőr Egyesület elnöke és Horváth S András a Tarjáni Polgárőr Egyesület elnöke képviselte a polgárőrséget. Természetesen megjelent számos polgárőr is a rendezvényen. A rendezvény szegeden az Árkád bevásárló központban volt megtartva, amely nagy sikert aratott a lakosság körében.
 A rendezvényen Batiz István megyei elnök bemutatta a polgárőrséget és néhány praktikus bűnmegelőzési feladatra, hívta fel a figyelmet. Az autósokat arra kérte, hogy értéket ne hagyjanak az autóikba, ha lezárják a parkolókban.
A rendőrség munkatársai és a biztosító társaság munkatársai ajándékokkal kedveskedtek a kérdőívet kitöltő lakosságnak.
 
 
Nagy meglepetést okozott Sándor János Alsóvárosi elnök a marketing anyagával, melyet a fórumra hozott munkatársaival. Arra a kérdésre, hogy mi késztette a polgárőrség vezetését erre az újszerű bemutatkozásra? A következő választ adta:
Az Alsóvárosi Polgárőr Közhasznú Egyesület elnöksége, a modern kor kihívásainak megfelelően, egy új menedzser típusú vezetésbe kezdett. Ennek lényege a látható és megszólítható polgárőrség, amely Szeged közbiztonságáért akar tevékenykedni. Ehhez nagyban hozzájárul, a modern PR technika és az új arculat együttes alkalmazása. Az OPSZ egységes polgárőr megjelenéséhez adott iránymutatása nagyban könnyítette az egyesület arculatának kialakítását. Az új megjelenési formát, a lakosság is, a társszervek is, pozitív visszhanggal illették. Nagyon fontosnak érzi az egyesület azt is, hogy ennek részeként, az adó százalék felajánlási folyamat kiválasztása során, a polgárőrség a lakosság látókörébe kerüljön! Továbbá a fontos és elérhető kommunikációs csatornákon párbeszédet tudjon a polgárőrség folytatni a lakossággal!”
A rendezvény jó hangulatban telt el.
Forrás és kép Magyari Béla

 

Kép album