Katasztrófavédelmi oktatás a kiszombori polgárőröknek

2014.09.30 14:24
A kiszombori polgárőrség 2014.09.27-én tartotta a közgyűlését, melyre meghívták a makói katasztrófavédelem tűzoltóparancsnokát, Balog Róbert őrnagy urat, aki előadást tartott.

Előadásának témái legfőképp a tűzesetek megelőzései, a tűzoltás különféle eszközei, formái. Kiemelte, hogy nagy szerepünk van a polgárőröknek a különböző katasztrófák és tűzesetek helyszínein való biztosításában. Például: forgalomirányítás, útlezárás, a nem odavaló személyek távol tartása, vagyontárgyak megóvása illetve bárminemű segítségnyújtás nemcsak a környező településeken, hanem az ország bármely pontján.
Igaz, hogy a polgárőr egyesület "kicsi", de annál nagyobb lelkesedéssel, bárhol, bárkinek segít.
Az előadás után a kiszombori polgárőrség elnöke oklevél elismerésben részesítette az idei félévi munkáját a járőrözésben legtöbb időt eltöltött polgárőröket, ezzel is megköszönve a tevékenységüket. A közgyűlés végén a tűzoltó parancsnok biztatta a tagságot, hogy továbbra is ilyen lelkesedéssel végezzék a rájuk bízott feladatokat. Felajánlotta, hogy bármikor, ha szükséges szívesen ellátja polgárőr egyesület tagságát szakmai tanácsokkal.


Forrás és kép: Luczó Gabriella sajtóreferens h.
Feltette Magyari Béla