Kerékpár lopáson érték tetten a polgárőrök

2015.02.27 08:51
 A Zsombói Polgárőr Egyesület járőrétől kért segítséget 2015. 02. 24.-én, 11:25-kor, egy, a Zsombó Andrássy úti CBA üzletben vásárló Zsombói lakos. Állítása szerint a kerékpárját pár perce ismeretlen személy elvitte, sajnos nem látta, hogy milyen irányba.
Nagy szerencsére arra jött egy másik szolgálaton kívüli helyi polgárőr is, magán gépjárművel. A szolgálatos megállította társát, és gyorsan felosztották az elkövető, lehetséges elvonulási irányainak felkutatását. Egyikük Forráskút irányába indult, a másik, Bordány felé vezető átkötő utat szemlélte végig. A bordányi átkötő út végén, a helyszíntől 2km távolságban, tűnt fel egy jobbra kanyarodó kerékpáros. Közelebb érve, a tulajdonos leírása szerinti, keresett kerékpár, felismerhetővé vált. Ez idő alatt fokozott tempóban haladt hajtójával Bordány irányába a kerékpárúton. Bordány Községnél, elé kerültek a polgárőrök, elállták járművükkel haladási irányát, majd megállították.

A középkorú férfi zavartan viselkedett, két-három keresztkérdés után elismerte, hogy a járművet engedély nélkül önkényesen vette el. A polgárőrök a rendőrség intézkedését kérték, az elkövetőt a helyszínen tartották. A tettes rendőrségnek való átadása után, a kerékpárt elvitték tulajdonosának, aki a köszönet mellett megjegyezte, hogy nem is gondolta volna, hogy ilyen gyorsan viszont látja lezáratlanul leállított, ellopott járművét.
Forrás és kép: Adai Tibor
Feltete: Magyari Béla