Kiskundorozsmai Önvédelmi Csoport – Polgárőrség beszámoló közgyűlése

2013.05.24 17:55

Egyesületünk 2013. évi közgyűlését a 2012. évi polgárőri bűnmegelőzési és gazdasági munkájáról az elmúlt hévégén a Szélmalom Vendéglőben megtartotta.

Jelen volt a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke, Batíz István, a Szegedi Rendőrkapitányság Belvárosi Rendőrőrs részéről Bécsi Attila őrs parancsnok, a KMB tagjai és Mihálffy Béla önkormányzati képviselő.

Bevezetőben egy perces néma felállás adózott a közgyűlés a közelmúltban elhunyt Szép Antal polgárőr emlékének, aki a szegedi első polgárőr szervezet alapító tagja volt.

Szemesi Szilveszter elnök beszámolójában tevékeny bűnmegelőzési, szociális és karitatív munkáról adott számot, melynek eredményeként javult a lakosság biztonságérzete és stagnált Dorozsma közbiztonsága. Elnök úr beszámolójában elmondta, hogy az OPSZ és Szeged Város pályázati finanszírozása által a szervezet működésének gazdasági feltételei adottak és egyben ezért köszönetét is fejezte ki. Az elmúlt esztendőben a rendőrséggel közös szolgálat összesen 196 órát tett ki. Önállóan összesen 2074 órában láttak el szolgálatot. A szolgálati gépjárművel összesen 5600 km-t tettek meg.

Bécsi Attila rendőrőrs parancsnok úr hozzászólásában megköszönte a polgárőrség munkáját és együttműködését.

Batíz István megyei elnök méltatta és megköszönte a polgárőrök társadalmi munkavégzését és ismertette a „100x100 biztonság” országos kiemelt bűnmegelőzési program lényegét, és azt, hogy Kiskundorozsma is belekerült ebbe a programba. Pályázati úton pénzforráshoz jut a szervezet a program megvalósítására, amelynek kiemelt célkitűzései: a közösségi bizalom erősítése; állampolgári gondolkodás pozitív alakítása; etnikai problémák megoldásának segítése; tisztelet az éveknek biztonságot az időseknek; Szomszédok Egymásért Mozgalom építése, működtetése; közbiztonsági egyeztető fórumok szervezése.

Mihálffy Béla képviselő úr hozzászólásában megköszönte a polgárőrség munkáját és bejelentette, hogy a külterületi járőrözéshez lobbizott egy magasabb felépítésű gépkocsi megvásárlásához szükséges pályázati pénz biztosítására, melynek eredményeként 1 400 ezer Ft támogatásra tett javaslatot. Szemesi Szilveszter megköszönte a támogatást.

A közgyűlés keretében a polgárőri munka elismeréseként Molnár Sándor polgárőr oklevél és tárgyjutalom elismerésben részesült. Tíz éves polgárőri munka elismeréseként elismerő oklevél és jutalomban részesültek: Baráth István, Mucsi Mihály, Majoros József és Mihálffy Tibor polgárőrök. A közgyűlés befejezéseként jó hangulatban elfogyasztották polgárőrök a Szélmalom Vendéglő által felszolgált finom vacsorát. Tudtuk meg Tímár Lajostól az egyesület

titkárától

feltette Magyari Béla

 

 

Téma: Kiskundorozsmai Önvédelmi Csoport – Polgárőrség beszámoló közgyűlése

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása