Kisteleken tartották a polgárőr alap és továbbképzést

2015.01.26 19:07
A Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség és a Kisteleki Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó egyesület szervezésében 2015. január 24-én előadást tartottak a Kistelek Járási polgárőr egyesület tagjai részére. 

Természetesen más járásokból is részvettek, így Nagymágocsról is megjelentek a polgárőrök.
A képzésen részvettek az újonnan felvett polgárőrök alapképzésén, melyen a már megszerzett ismeretekről a régi polgárőrök ismeretei is felfrissítésre kerültek és e rendezvény végén számot adtak a mindennapi tudásukról.
A képzésen megjelent Batiz István a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, aki a képzés munkamenetét irányította, Szemesi Szilveszter a megyei szövetség titkára, Tóth Zoltánné a megyei szövetség gazdasági alelnöke, valamint meghívott, előadó vendégek, és 78 fő polgárőr.
Az elnök úr az előre kiküldött napirendi pontoknak megfelelően előadást tartott a polgárőrség múltjáról, jelenéről, jövőéről, előttünk álló feladatokról, a Polgárőr törvényről, Szolgálati Szabályzat főbb rendelkezéseiről.
Szemesi Szilveszter a szövetségen belül az egyesületek etikai helyzetét ismertette.
Tóth Zoltánné az elszámolásokhoz tartozó számlák és azok elszámolásának pontos helyes ismeretére hívta fel a jelenlévők figyelmét.
A rendőrség és polgárőrség együttműködéséből fakadó közös szolgálatok rendjéről, az ott előforduló feladatokról tájékoztatott Szitár Ferenc kapitányságvezető úr.
Az önkormányzatok és a polgárőrség együttműködéséből adódó feladatokról Darabos Gábor Kistelek alpolgármestere tartott előadást, kiemelve, hogy az önkéntes munkát minden esetben megfelelően el kell ismerni.
A képzés végén az elnök úr válaszolt a felmerült kérdésekre.
Végezetül a kiosztott teszt lapok kitöltésére került sor, minden résztvevő eredményes vizsgával zárta a napot, melyről tanúsítvánnyal rendelkezik.
Forrás Magyari Béla
Kép: Kácsor Péter
Cikkhez tartozó képek