Kisteleki polgárőrség is segített az éjszakai buszbaleset utasainak

2015.07.16 12:55

A 21 sérültel járó, M5-ös autópályán július 13-án tőrtént éjszakai buszbalesetet követően  pihenőhelyet, enni-, inni- és útravalót, valamint angol nyelvű közvetlen segítséget is kaptak az utasok, akik számára a nagykövetséggel is felvették a kapcsolatot a kisteleki segítőik.

Kácsor Péter, a kisteleki önkéntes tűzoltó és polgárőr egyesület vezetője megérkezése után az utasokkal közvetlenül, angol nyelven vette fel a kapcsolatot.
Próbáltuk őket megnyugtatni, megmutatni, mit hol találnak, hol tudnak egy kicsit megnyugodni és felfrissülni. Ezt követően segítséget nyújtottam a rendőrség felé a buszon lévő személyek meghallgatásában is. Menet közben a rendőrök meghoztak egy Szentesen ellátott hölgyet is, akit szintén pártfogásba vettünk – mondta Kácsor Péter, aki reggel már a bolgár nagykövetséggel egyeztetett.
Egyre többen kérdezték, tudunk-e valamit a kórházba kerültek állapotáról. Mi annyit tudtunk, hogy Kecskemétre, Szegedre és Szentesre szállították a sérülteket, de több felvilágosítást polgárőrként nem kaphattam, ezért fölhívtam a nagykövetséget, tájékoztattam arról őket, hogy mi történt, illetve arról, hogy Kistelekre került ez a 18 ember. Kértem egyúttal a nagykövetséget, hogy a nálunk lévő utasok megnyugtatására próbálják beszerezni a sérültek állapotáról szóló információkat - mondta el a polgárőrség vezetője.

Ezt követően a buszon lévők már közvetlenül is fel tudták venni a kapcsolatot a nagykövetségükkel.

Forrás. kislekjaras.hu

Feltette: Magyari Béla