Kitüntették a Szeri Polgárőr Egyesület titkárát

2014.11.19 14:21
Egyszerűen csak állománygyűlésnek indult, azután kitüntetés lett belőle. A Kisteleki Rendőrkapitányságon, ünnepélyes keretek között tüntették ki Becsei Csaba polgárőrt.

Senki nem gyanakodott, amikor a Kisteleki Rendőrkapitányság állománygyűlésére Becsei Csabát, a Szeri Polgárőr Egyesület titkárát is elhívták. Csaba úgy tudta, azért kell ott lennie a rendvédelem szokásos gyűlésén, hogy beszámoljon arról, milyen kapcsolata van az ópusztaszeri polgárőröknek a kisteleki kapitányság állományában lévő rendőrökkel.
„Ám az állománygyűlés egészen máshogy alakult” –meséli a titkár.
Alig hittem a fülemnek, amikor egy hosszú méltatás végén az én nevem hangzott el!”
A méltatás pedig így szólt:
„A kisteleki rendőrkapitányság rendészeti és oktatási feladatkörében 2014-ben kifejtett kiemelkedő polgárőr tevékenységéért elismerésemet fejezem ki Becsei Csabának, a Szeri Polgárőr Egyesület titkárának! Szitár Ferenc kapitányságvezető, Kisteleki Rendőrkapitányság”
Az ópusztaszeri polgárőrök munkájáról a kapitány többek között elmondta: ők azok, akik bármikor, bármilyen helyzetben „hadra foghatóak”. Példamutató az, ahogyan időt és fáradságot nem kímélve, ünnepnapokat nem számolva dolgoznak a közösségért, a külterületen élőkért éppúgy, mint a faluban lakó családok biztonságáért.
Az ünnepélyes állománygyűlésen Antal Imre plébános is részt vett. A rendőrség és az egyház kapcsolatáról beszélt, és arról, milyen fontos manapság, a multikulturális társadalmakban a kisebbségek iránti tolerancia. 
Forrás és kép Andódy Olga
Feltette Magyari Béla