Kontrát Károly: Nagyobb biztonságban élünk, mint négy éve, a polgárőröknek is köszönhető

2014.01.06 07:45
Megköszönte a polgárőrök munkáját dr. Kontrát Károly  államtitkár"Nagyobb biztonságban élünk, mint négy éve és ez köszönhető a polgárőröknek is" – mondta dr. Kontrát Károly a Belügyminisztérium államtitkára, amikor megköszönte a polgárőrség tavalyi munkáját.

 

 

Pintér Sándor Belügyminiszter úr és a magam nevében is szeretnék köszönetet mondani a polgárőröknek, a 2013 évben végzett szolgálatért – mondta dr. Kontrát Károly államtitkár. -Ennek is köszönhetően azt mondhatjuk, hogy ma Magyarországon az emberek nagyobb biztonságban élnek, mint négy évvel ezelőtt. Ez egy nagy erőfeszítés, egy eredményes összefogás, egy jó együttműködésnek köszönhető. Hiszen az elmúlt négy évben megerősítettük a rendőrséget, 3500 fővel növeltük a létszámot, 1543 körzeti megbízott helyt hoztunk létre 3373 státusszal. Szigorú törvényeket fogadtunk el, mint például a háromcsapás törvény, új szabálysértési törvény, új büntető törvénykönyv. Megerősítettük a polgárőrség státuszát, olyan törvényt hozott a Parlament, amely hozzájárult ahhoz, hogy a polgárőrség eredményesebben tud dolgozni, eredményesen tudja ellátni azt a bűnmegelőzési feladatot, amelyet a törvény előír számára, amely nagyon fontos a mindennapok biztonsága érdekében.”

 

Dr. Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkár: Nagyobb biztonságban élünk, mint négy éve és ez köszönhető a polgárőröknek is
Dr. Kontrát Károly megfogalmazta azt is, hogy az országgyűlés 2013. december 17-én elfogadta a 2014. évi költségvetést, és ebben egymilliárd-ötvenmillió forint támogatást szavazott meg a polgárőrség részére. „Úgy gondolom ez jelentősen hozzájárul, hogy a 2014-es évet eredményesen tudja teljesíteni - mondta.
Az államtitkár megfogalmazta azt is, hogy a bűnmegelőzés, a közbiztonság, a közrend fenntartása egy olyan feladat, aminek az érdekében mindig többet kell tenni, mint amit az előző időszakban tettünk. Fontosnak tartotta azt is, hogy a kormány nem csak a feladatot határozza meg, várja el a jövőben, hanem ennek a feltételeit is igyekszik megteremteni.
Elmondta, hogy az ő közbenjárásával teremtette meg a Vidékfejlesztési Minisztérium a gépjármű beszerzési lehetőséget polgárőr egyesületek részére. „Megkerestem a minisztériumot mikor hírét vettem annak, hogy ilyen beszerzés készül, hogy nyissuk ki a kaput a polgárőrség részére, hiszen ennél nemesebb és közérdekűbb feladat kevés van, mint a közrend és a közbiztonság. Ha a megfelelő eszköz rendelkezésre áll, akkor az is hozzájárul a célok megvalósításához.”
Az államtitkár kinyilvánította, hogy a bűnmegelőzést a legfontosabb feladatnak tartja, ezért az idei évet a külterületi biztonság évének szeretnék szentelni a tanyán, a külterületen élők biztonságának az előtérbe helyezésével.
„A Magyar társadalom átalakuló szakaszában van – mondta – és egyre több ember él újra tanyákon, külterületeken. Az ő biztonságuk érdekében többet kell tenni. Hiszen ők még jobban ki vannak téve a veszélyeknek.” Kiemelte azt is, hogy ugyan ilyen fontosnak tartja az OPSZ ez évi Éjjeli Őrjárat programját, ami a nagyvárosban élők biztonságát szolgálja.
Dr. Kontrát Károly kinyilvánította, hogy a 2014-es évben is stratégiai partnerként, szövetségesként számítanak a polgárőrök munkájára.
Forrás: OPSZ
Feltette: Magyari Béla Sajtóreferens

 

Téma: Kontrát Károly: Nagyobb biztonságban élünk, mint négy éve, a polgárőröknek is köszönhető

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása