Köszönet a polgárőröknek

2013.10.25 18:32
Hivatalosan is megköszönte Papp Károly országos rendőrfőkapitány a polgárőröknek az idegenforgalmi szezonban végzett kiemelkedő tevékenységüket.
Köszönetét fejezte ki Papp Károly országos rendőrfőkapitány a polgárőrök felé, amiért áldozatos munkával segítették a nyári idegenforgalmi szezonban a rendőrök munkáját. Az országos főkapitány úgy fogalmazott: köszöni a nyári idegenforgalmi szezonban - a Balaton és a Tisza-tó környékén - végzett kiemelkedő tevékenységét a polgárőröknek és bízik benne, hogy a következő évben is megfelelő szakmai színvonalú együttműködés lehet a két szervezet között. Ahogy az országos rendőrfőkapitány írta, a városokban, a községekben, valamint az idegenforgalmi szempontból frekventált területeken a jelentős létszámú jelenléttel növelték a polgárőrök a közterületek biztonságát, a lakosság szubjektív biztonsági érzetét. Jelentős segítséget nyújtottak a bűncselekmények és egyéb jogsértő cselekmények megelőzése, megszakítása és felderítése területén.
Papp Károly emellett kiemelte azt is, hogy a polgárőrök ott voltak a sport, kulturális és nagyobb tömegeket vonzó rendezvény biztosításában, valamint a gyermek- és ifjúságvédelem területén is. Kiemelten figyeltek az iskolakezdés időszakában a diákok biztonságára, ami ugyan csak segítség volt a rendőrség irányába. Papp Károly végezetül nem rejtette véka alá azt sem, hogy a megyei rendőr-főkapitányok a polgárőrök együttműködést példaértékűnek értékelték.
Hivatalos levélben is megköszönte Papp Károly rendőr altábornagy, rendőrségi főtanácsos, országos rendőrfőkapitány a polgárőrök munkáját dr. Túrós Andrásnak, az Országos Polgárőr Szövetség elnökének.

Forrás opsz

Feltette Magyari Béla

Téma: Köszönet a polgárőröknek

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása