Közeledik Mindenszentek, Halottak Napja, a Polgárőrség tanácsa a temetőkbe látogatók részére.

2013.10.18 16:00
Mindenszentek, Halottak Napja alkalmából október végén megtelnek a temetők emlékező, gyászoló emberekkel, akik virágokkal, koszorúkkal emlékeznek elhunyt hozzátartozóikra. Szomorú tapasztalat, hogy ilyenkor a bűnelkövetők is jelen vannak. Ők azon fáradoznak, hogy az ilyenkor kevésbé óvatos embereket megkárosítsák.
Hogy ez a pár nap valóban csak a méltó megemlékezésről szóljon, néhány tanácsot fogadjanak el tőlünk!
Gépkocsival érkezők: - autójukban értéket ne hagyjanak, - a kijelölt parkolóhelyeket vegyék igénybe, - lehetőleg kivilágított helyen hagyják sötétedés után az autót, - gondosan zárják be az ablakokat, ajtókat!
Autóbuszon, vonattal utazók: - figyeljenek a csomagokra, táskákra, - a táska mindig legyen zárva, - ne a táska külső zsebében tartsák a pénzt, iratokat, mobiltelefont, - csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amire feltétlenül szükség van, - ne legyen a bankkártyájuk mellett a PIN kód, - értékeiket hagyják otthon!
Fontos:
Koszorúval, virággal utazni a tömegközlekedési eszközökön azt jelenti, hogy egyik kezükben tartják a virágot, a kapaszkodás elfoglalja a másik kezüket, így nincs lehetőségük ellenőrizni a vállukon lógó táskát. Igyekezzenek azt magukhoz szorítani, folyamatosan szemmel tartani!
Gyalogosan érkezők: - a temetőbe csak virágot hozzanak, értékeiket, pénzüket hagyják otthon, - sötétedés után ne közlekedjenek kivilágítatlan helyen, főleg ne egyedül!
Hívjuk fel a figyelmet arra is, hogy közelben lévő padra, síremlékre ne tegyék le csomagjukat, táskájukat egyetlen pillanatra sem!
 
Ne adjanak esélyt a tolvajoknak!

Feltette Magyari Béla

Téma: Közeledik Mindenszentek, Halottak Napja, a Polgárőrség tanácsa a temetőkbe látogatók részére.

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása