KÖZÉPISKOLÁS KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI KUPA MEGYEI DÖNTŐ

2014.03.06 20:14

 

Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság
Rendészeti Igazgatóság
Közlekedésrendészeti Osztály
Szeged, Kossuth Lajos sgt. 22-24. 6722
Tel:06/62-562-417; 562-400/11-22, 11-92

 

    

 

Szám: 06000/2011/2014. ált.                                                                               E.a.: Vad Róbert  r. őrnagy

                                                                                                                             Tel: 33/14-70

                                                                                                                             e-mail: vadr@csongrad.police.hu

Tárgy: Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa

 

 

 

KÖZÉPISKOLÁS KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI KUPA
MEGYEI DÖNTŐJÉNEK VERSENYSZABÁLYZATA
2014.

 

 

A verseny célja:
 
 • középiskolás tanulók helyes közlekedésre nevelése, közlekedési ismereteik bővítése, balesetmentes közlekedésük elősegítése,
 
 • A verseny során a bűn és baleset-megelőzési koncepciók, valamint a balesetmentes közlekedés propagálása.
 
 • A közlekedésbiztonságot szolgáló verseny során a középiskolás korosztály erkölcsi, szellemi nevelése, kialakult közlekedési kultúrájuk magasabb szintre emelése, valamint becsületes versenyszellem megteremtése.  
 
A verseny ideje:          2014. április 26. (szombat) 09.00 órától
 
A verseny helyszíne: Csongrád Megyei Kormányhivatal
Közlekedési Felügyelőség tanpályája (Szeged, Kereskedő köz 3-5.)
 
A jelentkezési határidő: 2014. április 11.
           
Jelentkezési feltételek:
 
Szakmunkásképző, középiskola, ill. gimnáziumok tanulói, akik 15. életévüket már betöltik, de még nem múltak el 19 évesek a verseny lebonyolításának évében.
 
A jelentkezők három kategóriában versenyezhetnek:
 
 1. kat.-kerékpár
 2. kat.-segédmotoros kerékpár
 3. kat.-személygépkocsi
A versenyre jelentkezni egyénileg a nevezési lapok kitöltésével és visszaküldésével lehet. A nevezést postai úton (Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 6721 Szeged, Kossuth L. sgt. 22-24.) vagy elektronikusan a robert.vad@gmail.com elektronikus levélcímre megküldve legkésőbb 2014. április 11-ig lehet benyújtani.
 
A versenyző választásától függően bármely kategóriában megmérettetheti magát feltéve, ha a választott kategórián belüli jármű vezetésére jogosító engedélyt már megszerezte. Egy versenyző csak egy kategóriában versenyezhet.
 
A verseny legeredményesebb résztvevői (kategóriánként 1 versenyző) képviselik Csongrád megyét az országos döntőn, ahova a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Titkára kíséri el a versenyzőket szolgálati gépjárművel. A megyei döntőre történő jelentkezéssel a versenyző vállalja, hogy a verseny esetleges megnyerését követően az országos döntőn részt vesz, mely 2014. június 3-5. között kerül megrendezésre Zalaegerszegen.
 
A versenyző a jelentkezési lap leadásával tudomásul veszi és kijelenti, hogy a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa Megyei Döntőjén saját felelősségére és veszélyére vesz részt, továbbá a versennyel összefüggésben őt ért, bárminemű kár miatt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal szemben semmiféle kártérítési igénnyel nem él.
 
Feladatok a megyei döntőn:
 
 • Kresz tesztlap kitöltése
 • Bűnmegelőzési TOTO
 • Egészségügyi tesztlap
 • Kerékpáros ügyességi verseny
 • Segédmotoros kerékpár ügyességi verseny
 • Személygépkocsi szabályossági, ügyességi verseny
 
Kresz teszt:
 
Egyéni jelentkezések alapján a résztvevők egy, a választott kategóriának megfelelő Kresz tesztet töltenek ki, melyet a Csongrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség vizsga számítógépein hajtanak végre.

 

Bűnmegelőzési TOTO

 

A Kresz teszt kitöltése után a versenyzők bűnmegelőzési toto-t töltenek ki. A teszt 13+1 kérdésből áll, alternatív választásban kérdésenként csak egy helyes megoldást tartalmaz.

 

Egészségügyi tesztlap

 

A tesztlap alapfokú elsősegély nyújtási kérdéseket tartalmaz, mely 13+1 kérdésből áll és a bűnmegelőzési totóhoz hasonlóan alternatív válaszadási lehetőségek lesznek.

 

Kerékpáros ügyességi
 
A kerékpáros kategória versenyzői előre kijelölt pályán fognak ügyességi feladatokat végrehajtani a CSMBB által biztosított kerékpárral végighaladni.
 
Segédmotoros kerékpár ügyességi
 
Ebben a kategóriában induló versenyzőknek a kerékpáros ügyességi pályához hasonló pályán kell végighaladniuk a CSMBB által biztosított Yamaha tip. segédmotoros kerékpárral.
 
Személygépkocsi ügyességi
 
Ebben a kategóriában induló versenyző szintén ügyességi feladatokat hajt végre, melyeket a mindennapi vezetés során alkalmazott manőverekből (előre, hátra beállás, szlalom, stb.) állítunk össze.
 
A feladatok végrehajtása előtt (09.30 órakor) a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a verseny menetével, illetve szabályzatával kapcsolatban eligazítást tart a Csongrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség vizsgatermében, továbbá a gyakorlati feladatok végrehajtása előtt az ügyességi pályák az adott helyszíneken kategóriánként be lesznek mutatva.
 
Szeged, 2014. február 14.
Nagy Tiborné r. őrnagy
                                                                                                                                                osztályvezető

KKK versenyszabályzat.docx (48626)
KKK nevezési lap.docx (45908)

Letőltkető innen