Közgyűlést tartottak Hódmezővásárhelyen

2014.03.01 16:34
A hódmezővásárhelyi polgárőr egyesület szombaton tartotta a tavalyi évét értékelő közgyűlését a Kertvárosi Olvasókörben szombaton.
A közgyűlésen megjelent Dr. Koszó Péter alpolgármester, Dr. Rádi Norbert városi rendőrkapitány, Csuka Attila a városi tűzoltóság parancsnoka és Magyari Béla Tiszteletbeli elnök a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség képviseletében.
 
Szula Ferenc egyesületi elnök köszöntötte a megjelent vendégeket és a polgárőröket, majd számot adott a 2013 évben végzett tevékenységeikről és az egyesület pénzügyi helyzetéről. Beszámolójában kiemelte, hogy fontos szerepe van a lakóövezeti csoportoknak. Az Erzsébeti és Szikáncsi csoport önállóan szervezi a szolgálatát és rendelkeznek egy-egy szolgálat gépjárművel is. Elmondta, hogy sajnos az önkormányzattól beígért támogatást nem kapták meg és így nem tudtak fejlesztésre fordítani. A négy lakóövezet összesen 5438 óra szolgálatot látott el, a szolgálat gépjárművekkel összesen 13695 km-t tettek meg. A városi rendezvényeket minden esetben biztosították. Elmondta még, hogy  különböző támogatásokból gazdálkodtak a múlt évben. A közgyűlésen elhangzott, a szervezet bevétele tavaly a belügyminisztériumi pályázatokból, a szponzori támogatásokból és a tagdíjakból tevődött össze, az év során mintegy 1,3 millió forintból gazdálkodtak.  A költségek jelentős részét az üzemanyag költség és a gépkocsi javítása tette ki. Majd ismertette a 2014 évi költségvetési tervezetet.
A hozzászólásokból kiderült, hogy többen kifogásolták az elmaradt önkormányzati támogatást.
Az Alpolgármester úr hozzászólásában kifejezte, hogy megérti a felháborodást és ígéretet tett az elmaradt támogatás biztosítására. Így ebben az évben 500000 ft támogatást biztosítanak a polgárőrség részére. Végül megköszönte az elmúlt évi munkát, amit a város közbiztonsága érdekében tettek, a lakosság köz-megelégedettségére. Kiderült, hogy az idei év is mozgalmasnak ígérkezik a polgárőrség számára, ugyanis több városi rendezvény biztosítására is felkérték őket.
A városi rendőrkapitány és a tűzoltó parancsnok megköszönte a polgárőrök munkáját és kérték, hogy  továbbiakban is segítsék tevékenységüket.
Magyari Béla tiszteletbeli elnök átadott „tiz éves szolgálatért” emléklapot négy főnek és „húsz éves szolgálatért” emléklapot két főnek, majd elismerően szolt a polgárőrök önzetlen önként vállalt munkájukról.

 

Közgyűlést tartottak Hódmezővásárhelyen képalbum

 

Forrás Magyari Béla

Téma: Közgyűlést tartottak Hódmezővásárhelyen

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása