Közlekedésbiztonsági verseny a Sándorfalvai általános iskolában

2015.11.20 07:10
A kerékpáros ügyességi versenyt Bereczné Bősi Gizella a Polgárőr Egyesület elnöke és Búza Katalin alpolgármester valamint Hűvös László Általános iskolaigazgató nyitotta meg.
A megnyitó ünnepségen az iskola tanulóin kívül részt vett a Déli Blokk Motoros Egyesület, akik egy rövid bemutatót tartottak és a gyerekek megnézhették a motorokat is.

A Sándorfalvai Polgárőr Egyesület sikeresen pályázott a Generáli Alapítvány  által meghirdetett pályázatra, melyre a közrend és közbiztonság munkáját segítő civil szervezetek pályázhattak és rendezhettek versenyt az általános iskoláskorú gyermekek számára. A pályázati kiírás értelmében háromfordulós versenyt tudtak lebonyolítani a polgárőrök a rendőrséggel együttműködve a Sándorfalvai iskolában.
A versenyen még részt vett a Szatymazi és a Domaszéki általános iskola tanulói benevezett csapatai is. A csapatokat elkísérték a települések polgárőr egyesületek vezetői is.
Első forduló: Fotó, közlekedéssel kapcsolatban, amelyre több csapatmunka is érkezett. Ezek az iskola aulájában tekinthetők meg.
Második forduló: Kresz-teszt, melyet a rendőrség munkatársai állítottak össze, kimondottan a gyermekek korcsoportjához igazodva. A teszt megírására pénteken november 13-án került sor. November 12-én a rendőrség oktatást tartott a jelentkezőknek. Ennek köszönhetően  nem jelentett problémát a teszt kitöltése. Megírásakor rendőrök illetve polgárőrök felügyeltek, ahogy az ügyességi versenyen is.

Harmadik forduló (nov.19) : Kerékpáros ügyességi verseny előre felállított pályán, amely időre illetve a közlekedés szabályosságra ment. A rendőrség munkatársai pontozták a versenyzőket.
A versenyenre több csapat munka érkezett és az első három helyezett csapat részesült tárgynyereményben.
A pályázati pénzből az első három helyezett csapat minden egyes tagja tárgynyereményt kapott. Az első csapat kerékpárt,a második görkorcsolyát a harmadik gördeszkát nyert a sikeres felkészülésért és ügyességért. 
I. helyezett: Tekerők csapata
II. helyezett: 8.b csapata
III. helyezett: Zöld lámpa csapata

A szervező csapat

Forrás és kép Magyari Béla
A cikkhez tartozó fotók