Közlemény- Adó 1% regisztráció

2016.09.19 14:55

Tisztelt Polgárőr Egyesületi Vezető!

Azok a polgárőr egyesületek, amely korábban még nem regisztráltak a NAV-nál és 2017-ben részesülni szeretne az 1 százalékos felajánlásokból, a 16EGYREG adatlapon regisztrálhatnak 2016. szeptember 30-ig. A határidő után pótlásra nincs lehetőség.

Idén szeptember 30-ig kell benyújtani elektronikusan a NAV-hoz a 16EGYREG adatlapot annak a civil szervezetnek, amely a korábbi években még nem regisztrált és 2017-től szeretne az 1 százalékos felajánlásokból részesülni, mivel a regisztrációs kérelem benyújtásának határideje a rendelkező évet megelőző év szeptember 30-a. A határidő jogvesztő, tehát az az új kedvezményezett, amely idén nem regisztrál, az jövőre nem részesülhet a felajánlásokból. A regisztráció visszavonásig érvényes.

2016-ban azok a civil kedvezményezettek is részesülhetnek a felajánlásokból, amelyek tavaly szeptember 30-ig regisztráltak a NAV-nál. Ezen szervezetek listája a NAV honlapján a https://www.nav.gov.hu/nav/ szja1_1 link alatt megtalálható, az abban szereplő szervezeteknek tehát nem kell újabb regisztrációs kérelmet benyújtaniuk.

A felajánlott összeg nagyságáról a NAV 2016 szeptemberében elektronikusan tájékoztatta az érintett kedvezményezetteket, valamint a honlapjára is kihelyezi a felajánlással érintettek listáját és a felajánlott összeg nagyságát. Felhívjuk ugyanakkor a figyelmet, hogy köztartozás esetén a NAV a felajánlott összegből a tartozást rendezi és csak a fennmaradó összeget utalja ki.

Bővebb információ a NAV honlapján ( www.nav.gov.hu ) a 26-os számú információs füzetben található.

Feltette: Magyari Béla