Közösen gyermekeink védelméért Mórahalmon

2018.06.14 14:42

Idén az Országos Polgárőr Szövetség a Családok Évét hirdette meg. Mórahalmi Polgárőrség igyekszik olyan programokat szervezni idén is, amellyel különböző korosztályokat tudnak megszólítani. Idén már több rendezvényt szerveztek, társszervekkel és meghívott vendégekkel közösen.

Sárközi László a Mórahalmi Polgárőrség elnöke elmondta, hogy az egyik ilyen rendezvény kimondottan szülőknek és nagyszülőknek lett megtartva. Fő téma az volt, hogy a mai rohanó világban, hogyan figyeljünk egymásra, a családunkra és a gyermekeinkre. Általános Iskolák is segítik a sikeres programok megvalósítását. Tanteremi foglalkoztatás keretein belül téma volt az iskolai problémák és az internethasználat is.

Majd így folytatta, június 13-án a projekt keretén belül „hogyan közlekedjünk szabályosan és biztonságosan”- interaktív program került megrendezésre a rendőrséggel közösen az első osztályos tanulók részére. A rendőrségnek köszönhetően, érdekes és aktív oktatás keretén belül igyekeztek felhívni a gyermekek figyelmét a KRESZ táblákra és a szabályainak betartására közlekedés közben. A rendezvényen 30 fő gyermek vett részt, akik nagyon aktívak voltak a foglalkozásokon.

Program zárásaként, mindenkit megvendégelt a szervező üdítővel és rétessel valamint minden gyermek egy kisebb ajándékcsomagot vehetett át, melyben promóciós tárgyakon kívül kerékpáros lámpa szett is megtalálható volt, mondta az elnök.

Képek: Battancs Erika

Forrás Magyari Béla 

 

 

 

Képgaléria: Közösen gyermekeink védelméért Mórahalmon