KRESZ-FESZT Szegeden

2014.10.05 21:19
Mintegy 230 diák vett részt a KRESZ-FESZT elnevezésű közlekedésbiztonsági rendezvényen Szegeden.

„Az iskola rendőre” program keretében az ORFK - Országos Baleset-megelőzési Bizottság 2014. szeptember 30-án második alkalommal szervezte meg óvodásoknak és általános iskolásoknak szóló KRESZ-FESZT elnevezésű prevenciós rendezvényét.
A program szélesebb körű népszerűsítése érdekében az eseményt Szegeden a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága szervezte meg a főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának, a Szegedi Rendőrkapitányságnak, a Polgárőrségnek, valamint a Szélvész Autósiskola munkatársainak együttműködésével.
A közlekedésbiztonsági délelőttnek a Béke Utcai Általános Iskola adott otthont, ahol a nebulókat közlekedési színezők, játékos közlekedési feladatok várták. Az egyenruhások bűnmegelőzési szórólapokat osztottak a helyszínen, valamint ujjlenyomat készítésére volt lehetőség. A Szélvész Autósiskola két agyféltekés kerékpárt bocsátott rendelkezésre. A By Triál kerékpáros egyesület tagjai különböző biciklis manővereket, akrobatikus elemeket mutattak be a gyerekeknek. A Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesületének tagjai segítségével a „Tolerancia a közlekedésben” közös programunk keretében elmondták a gyerekeknek mi a teendő, ha látásában korlátozott emberrel találkozunk az utcán, valamint kipróbálhatták a részleges látású szemüveget. Az iskola udvarán rendőrségi technikai bemutatóra is sor került, ahol rendőrmotort és szolgálati személygépkocsikat tekinthettek meg a programban részt vevő diákok.
A KRESZ-FESZT prevenciós rendezvényen összesen 230 diák mérhette össze elméleti és gyakorlati tudását. Az ügyességi versenyek résztvevői láthatósági mellényt, reflektív pántot és kerékpár prizmát kapta ajándékba.
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság
Feltette Magyari Béla