Lépcsőházakban a Tarjáni Polgárőrök

2015.11.11 19:37
A Tarján IV. Lakás- és Garázsfenntartó Szövetkezettel kötött együttműködés értelmében a Szeged- Tarján Polgárőr Egyesület tagjai 2015. november 1-től ellenőrzik a Szövetkezet kezelésében lévő épületeket.

Az ellenőrzéseket a polgárőrök hetente többszöri alkalommal végzik, melynek során elsősorban azt vizsgálják, hogy a lépcsőházakban tartózkodnak-e olyan személyek, akiknek nincs ehhez jogalapjuk. E mellett figyelnek a csendes lakókörnyezet megtartására, csendháborítás esetén is eljárnak, a lakók kérésére.
A járőrözések során nem csak a lépcsőházakat, de azok környékét is ellenőrzik, ezzel növelve a lakosság szubjektív biztonságérzetét.
Az eddigi visszajelzések alapján, a lakók örülnek a jelenlétnek, örülnek az állandó ellenőrzéseknek, mert azt tapasztalják, hogy lakkörnyezetükben történnek olyan jogellenes cselekmények, melyek a fokozott polgárőr jelenléttel visszaszoríthatók, megszüntethetők.
Az Egyesület várja a lakók visszajelzéseit, észrevételeit – tájékoztatta honlapunkat Horváth S. András polgárőr egyesület elnöke.
Forrás Magyari Béla