Lovas fogattal is üldözik a bűnt a mórahalmi polgárőrök

2016.08.31 14:29

Vezér hatalmas lendülettel járja a tanyavilágot. Ott, ahol a gépkocsik elakadnának, az ötéves kisbéri félvér magabiztosan húzza a mórahalmi polgárőrök fogatát a földúton.

– Azért Vezér a neve, mert annyi esze van, mint a mi vezéreinknek. Hogy melyiknek, azt magukra bízom – mondta derűsen a mórahalmi Dobó László polgárőr, aki már hároméves korában is lovakkal foglalkozott.A homokháti város polgárőrségét tizenkét tagú lovas különítmény segíti. Battancs Erika önkormányzati rendészeti vezető elmondta, a helyi polgárőrök autón kívül motorral, kerékpárral, lóval és lovas fogattal is üldözik a bűnt. – A tanyavilágban számos helyszínt könnyebb lóháton vagy fogattal megközelíteni – tette hozzá.
Dobó László és Dóczi Tibor civilben mindketten hivatásos sofőrök, Dobó 25, Dóczi 4 éve polgárőr. – Két éve olyan hatalmas nagy víz volt, hogy sorban akadtak el az autók, nem győzték kihúzni a kocsikat a traktorosok. Fogattal a 40 centi mély vízen is el lehetett menni – mesélte Dobó. – Ilyen nagy lendülettel járjuk a tanyavilágot. Szépen lassan, hogy jól lássunk mindent – viccelődött, miközben sétatempónál alig valamivel gyorsabban poroszkáltunk a földúton.
A praktikum és hatékonyság mellett érdekes színfoltja a városi rendezvényeknek, amikor nem szirénázó rendőrautó vagy polgárőrjármű biztosítja a menetet, hanem lovas fogat.

Forrás: morahalom.hu

Feltette: Magyari Béla