Lovas polgárőrök a déli határ mellett

2018.11.04 20:16

A Mórahalmi Polgárőrség, az OPSZ Határvédelmi Tagozatának tagja és a Lovas polgárőr Tagozat tagjai közvetlen a déli határ mellett teljesített szolgálatot a hosszú hétvégén.

Lovas polgárőr tagok az ünnepek alatt több alkalommal láttak el járőrszolgálatot a határ mellett. Szolgálat ellátásának a helyét és útvonalát a rendőrség kérésének megfelelően hajtották végre. A határ mellett, valamint gyalogosan nehezen járható területeken a lovas polgárőrök jól látták el a szolgálati feladataikat. A szolgálatok ideje alatt határsértőket nem észleltek a polgárőrök. Belterületen és a határnál átlagban 4-6 fő tag teljesített szolgálatot. A polgárőr egyesület a társszervek felkéréseinek igyekszik eleget tenni. A szolgálatot gyalogosan, robogóval, gépkocsival vagy lóháton is folyamatosan látnak el, mondta Sárközi László elnök.

 Hozzá tette, hogy a Mindenszentek és a Halottak napja alkalmából kiemelt szolgálatot láttak el a temetőben a polgárőrök, gépkocsival és gyalogosan a rendőrséggel és az Önkormányzati rendészettel közösen.

Fotó: Polgárőrség

Forrás: Magyari Béla