Lovas polgárőrök is vigyázzák a rendet a jövőben Ópusztaszeren

2016.02.24 15:25
Az eddigieknél is nehezebb dolga lesz azoknak, akik megpróbálnak rossz úton járni az ópusztaszeri tanyavilágban a jövőben! Akár fa tolvajok, illegális szemétlerakók, akár kisházakba besurranó tolvajok legyenek, a településen felálló lovas polgárőrök a jövőben bárhol utolérik őket!

A Szeri Polgárőr Egyesület tagjai hatalmas területet kell, bejárjanak a hét több napján. A településhez több száz tanya tartozik. A lakóépületek pedig kilométerekre is lehetnek egymástól, a lakók közötti „hírlánc” ugyan működik, ám a Szeri polgárőrökre - az ott élők elmondása alapján - nagy szükség van.
Többször előfordult ugyanis, hogy nem csak anyagi javakat, állatokat, szerszámokat, terményt mentették meg a polgárőrök a lefülelt tolvaj kezei közül, de életet is mentettek, hiszen ők azok, akik autóval, motorral hamar odaérnek a legeldugottabb házakhoz, portákhoz!
A jövőben azonban nem létezik majd egyetlen olyan hely sem, ahová ne jutna el a segítség, ha szükség van erre! Ópusztaszeren ugyanis lovas polgárőr is teljesít majd szolgálatot!
Régi álmom teljesül ezzel!” –mondja Mucsi Antal, a Szeri Polgárőr Egyesület elnöke.
Amikor nemrégiben egy falubeli ember, nevezetesen Arany Mihály jelentkezett, hogy szívesen vállalna polgárőr szolgálatot, azonnal elmondtam a kollégáimnak a jó hírt! Hát még, amikor kiderült: Mihály a szolgálat egyik ritka fajtáját, a lovas járőrséget vállalná, azt mondtam: teljesült az álmom!”
Ezek után felgyorsultak az események!
„Beléptünk az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozatába, Arany Mihály kollégánk pedig részt vett egy tovább képzésen. Elismert elméleti és gyakorlati oktatóktól tanulhatott ló és gazdája. A gyakorlat sikeresen végződött, hivatalosan is lovas polgárőr lett Mihály!”
Mucsi Antal azt is elmondta: két helyi vállalkozó felajánlotta: támogatja a munkájukat két, betanított hátassal. Így a lovas polgárőrszolgálat rövid időn belül elindul Ópusztaszer településen!
Szöveg: Andódy Olga
Fotó: Becsei Csaba
Feltette: Magyari Béla