Lovas polgárőrök képzése volt Mórahalmon

2019.10.14 06:34
Az OPSZ Lovas Tagozata október 12-én tartotta továbbképzését a lovas polgárőrök számára. Egész napos továbbképzést Sallay Sándor lovaglótanár és Pénzes Gábor lovas edző tartotta a lovaspályán.
Rendezvényen megjelent továbbá: - Batiz István a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnőke, aki az OPSZ Határvédelmi tagozat elnökhelyettese is, - Papp László r. őrnagy a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Idegenrendészeti osztályvezetője, - Dr. Révész Szabolcs r. alezredes a Szegedi Határrendészeti kirendeltség vezetője és Dobó Attila r. százados a Mórahalmi Rendőrőrs vezetője.
Délután, ünnepélyes keretek között az oktatok értékelték a lovasok és a lovak munkáját.
Batiz István megyei elnök úr elmondta, hogy a lovas polgárőr tagozat és a határvédelmi polgárőr tagozat együttműködési megállapodást írt alá. Ennek a megállapodásnak jó példáját láthatjuk itt, hiszen a mórahalmi lovas polgárőrök egyben a határvédelmi tagozatot is képviselik.
Dr. Révész Szabolcs r. alezredes és Dobó Attila r. százados urak értékelték a polgárőrség munkáját. Elmondták, hogy a polgárőrségre mindig lehet számítani. Kiemelték, hogy a külterületeken élők szubjektív biztonságérzetének növelésé érdekében a lovas polgárőrség jelenléte jelentős szerepet töltenek be. Az illegális migrációval kapcsolatban a nehezen járható területeken a lovasokra szintén nagy feladat hárult, amit maximálisan teljesítettek, ezzel is segítve a rendőrség munkáját.
Papp László r. őrnagy úr megköszönte és elismerte a polgárőrök önzetlen munkáját. Végezetül Sárközi László a polgárőr egyesület elnöke szolgálatra jelentkezett Papp László r. őrnagy úrnál, a továbbképzésen részt vett teljes személyi állománnyal, lovakkal és gépkocsival. Őrnagy úr ünnepélyes keretek között a szolgálatra jelentkezetteknek eligazítást tartott.
A továbbképzés eredményesen zárult. Elismerő szavak mellett a hiányosságokra is felhívták az oktatok a polgárőrök figyelmét,- mondta el Sárközi László a Mórahalmi Önvédelmi Egylet (Polgárőrség) elnöke.
Az elnök, megköszönte a segítséget és a támogatást, Dr. Rácz Adrienn OPSZ Lovas tagozat elnökének.
Fotó: Sárköziné Fábián Mária, Battancs Erika
Forrás: Magyari Béla
A fotók itt tekinthetők meg