Lovas polgárőrökkel is erősítettek a déli határszakaszon

2016.02.28 05:55

A lovas polgárőrök két-két lovas rendőr kíséretében ellenőrzik a kerítést és a határ menti tanyákat és figyelik a migránsok mozgását azokon a terepszakaszokon, amelyeket autóval nehéz megközelíteni.

16 lovas polgárőr segített február 27-én a mórahalmi, ásotthalmi és röszkei térség határvédelmét. Az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozata 12 lovast küldött Ásotthalomra, négyet pedig Röszkére. A lovas polgárőrök két-két lovas rendőr kíséretében ellenőrzik a kerítést és a határ menti tanyákat és figyelik a migránsok mozgását azokon a terepszakaszokon, amelyeket autóval nehéz megközelíteni.

Nádai Nagy Péter az OPSZ Lovas Tagozat elnökségének tagja elmondta, hogy a déli határszakaszon végzett lovas polgárőr szolgálat a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályával adott közös szolgálatot. A lovas polgárőrök Pest, Heves és Bács Kiskun megyéből érkezetek. Igen korán kellett kelniük, hogy reggel 06 órakor indulni tudjanak az ásotthalmi határátkelőtől jobbra és balra. A határ menti tanyákat is bejárták, de szerencsére mozgást nem észleltek. A lovas szolgálatnak az az előnye, hogy olyan utakon is el lehet menni, ahol gépkocsival nehézkes volna, ez így volt jelenleg is a sáros utak miatt. A szolgálatuk során rendellenességet nem tapasztaltak.

Pőcze Levente az ásotthalmi polgárőr-egyesület elnöke elmondta, az akciónak remélhetőleg demonstratív hatása is van.  Egyébként Mórahalmon öt lovas polgárőr dolgozik folyamatosan.

A lovas polgárőröket Ásotthalmi határátkelőnél Pőcze Levente Ásotthalom Polgárőr Egyesület elnöke, míg Röszke 2 határátkelőnél Túró István a Röszkei Polgárőr Egyesület elnöke fogadta.

 Fotó és írás: Magyari Béla

A cikkhez tartozó fotók