Makó járási polgárőr fórum Földeákon

2015.08.16 13:19

A Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége 2015.08.14.-én péntek délután 15 órakor Makó Járási polgárőr fórumot tartott Földeákon, melyen részt vettek a járási polgárőr egyesületek vezetői és a körzeti rendőrkapitányságok vezetői valamint a határrendészeti kirendeltség vezetői.

A fórumot Batiz István elnök Úr nyitotta meg és ismertette az elmúlt időszak főbb változásait a polgárőrség életében. Kiemelte a migrációval kapcsolatos feladatokat. Majd a polgárőrség megyei elnökségének gazdasági alelnöke tájékoztatta az egyesületek vezetőit a pénzügyi elvárásokról és az ezzel kapcsolatos feladatokról. Vass Tibor megyei szakmai alelnök felhívta a figyelmet a járásban előfordulható migrációs feladatokra. Szemesi Szilveszter a megyei szövetség titkára felhívta az egyesületi elnökök figyelmét az oktatás fontosságára és annak dokumentálására.

A szakmai konzultációt követően a térség rendőrkapitányai és határrendészeti vezetői is hozzászóltak a fórum témáihoz.

Először Palicz András r. ezredes Makói Rendőrkapitány, aki elmondta hogy nagyon sokat jelent a polgárőrség jelenléte a településeken, mivel számokban is észrevehető a bűncselekmények csökkenése melynek megelőzésében nagy hatása van a polgárőrségnek.

Szabó Zsolt r. alezredes a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság közrendvédelmi vezetője elmondta, hogy szívesen veszik a polgárőrség jelentkezését közös szolgálatokra, kiemelte a kapcsolattartás fontosságát az egyesületekkel.

Szilasi-Horváth Jenő r. ezredes a Kiszombor határrendészeti kirendeltség vezetője megköszönte a polgárőrség jelenlétét és segítségét amit a határrendészekkel közös szolgálatok során látnak el.

Tímár Ferenc r. alezredes a Nagylaki határrendészet vezetője kiemelte az autópálya átadásával járó többletfeladatokat, a forgalom növekedését az átkelőn és kérte a polgárőröket hogy akár csak szóban is jelezzék ha migrációra utaló jeleket látnak a területen.

A fórumot Batiz István a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke zárta, kérte az egyesületek szakszerű és segítő közreműködését a hivatásos szerveknek segítve és megköszönte a fórum résztvevőinek aktív jelenlétét. A fórum vacsorával zárult és közvetlen tapasztalatcserével, beszélgetéssel végződött.

 

Írás és, fotó: Kovács László, Makói Polgárőr Egyesület elnöke, CSMPSZSZ Makó Járási Koordinátor

Feltette: Magyari Béla