Már varrják az új apátfalvi polgárőr elnök formaruháját

2019.03.11 17:37
Sókiné Kubinyi Évát választotta elnökének a legutóbbi tisztújító ülésén az Apátfalvi Polgárőr Egyesület. Az új elnök asszony a helyi önkormányzat pénzügyi csoportvezetőjeként vonult nyugdíjba. Szervezőképességét az egyesület élén kívánja kamatoztatni.
– Miért lett polgárőr egy pénzügyes? – kérdeztem Sókiné Kubinyi Évától.
– Jó kérdés. Mivel 2015 szeptemberében nyugdíjba mentem, úgy gondoltam, mivel most már rendesen van szabadidőm, szeretnék együtt tevékenykedni a fiúkkal. Ugyanis nagy szükség van a faluban a polgárőrökre. Van egy kis visszatartó ereje a polgárőrségnek, ha látják a faluban cirkálni őket.
– Pontosan hogyan kerül közéjük?
– Miután a régi könyvelő már nem vállalta az egyesült könyvelését, Varga Misi akkori elnök kért fel, hogy vegyem át én ezt a munkát. De akkor lépjek is be a polgárőr egyesületbe, így 2016-ban lépem be közéjük.
– Hogy sikerült annyira elnyernie a 45 fő polgárőr bizalmát, hogy nemrégiben szinte ellenszavazat nélkül választották elnökükké?
– A Misi kért fel rá. De először féltem a jelöléstől, nem tudtam, hogy a fiúk mit szólnak majd hozzá, elfogadnak-e. Nagyon úgy néz ki, hogy igen, a tisztújító ülésen jelenlévőktől talán egy szavazatot nem kaptam meg. Úgy érzem, hogy jó a kapcsolat köztem és a tagság között.
– Említette, hogy könyvelőként kapcsolódott be az Apátfalvi Polgárőr Egyesület munkájába, majd maga is belépett tagnak. Ez azt jelenti, hogy részt vett a járőrözésekben?
– Járőrözni nem jártam, csak különböző apróbb feladatokat végeztem eddig. A férjem is polgárőr és ő járt szolgálatba. Elnöki munkám is leginkább a szervezést jelenti, de nagyon szeretném, ha pályázatokat adnánk be, mert a 2 év alatt – legalábbis nem tudok róla – nem nyújtottak be ilyet. A pályázatokkal pedig minél több pénzt szeretnék „összehozni” az egyesületnek.
– Mire szeretnének támogatást kapni? Tavaly kaptak egy új autót…
– Igen, valóban új autónk van. De azt mondták a fiúk, hogy nagyon jó volna, ha lenne kerékpárunk és segédmotor kerékpárunk, mert ezekkel könnyebben mozognának, és nem kellene mindig az autót használniuk. És polgárőr fórmaruhákat szeretnénk majd beszerezni.
– Úgy tudom, hogy ilyen még Önnek sincs…
– Valóban, még csak most varrják a polgárőr formaruhát. Ugyanis eddig nem volt. Erre azért lett szükségünk, mert Varga Mihály, a régi elnök azt mondta, ha elmegyünk valamilyen rendezvényre, ott általában mindenki formaruhában van.
Forrás: Korom András Makói TV.
Feltette: Magyari Béla