Megalakult az OPSZ sajtóreferens szolgálata

2014.03.29 20:18
Polgárőr sajtósok Megtartotta tegnap alakuló ülését a polgárőrség sajtóreferens szolgálata. Az értekezletnek elsődleges célja az volt, hogy a polgárőrség megyei sajtósai megismerjék egymást, illetve hogy ezáltal elinduljon egy magasabb szintű tájékoztatási rendszer. dr. Túrós András megnyitó beszédében úgy fogalmazott: Huszonhárom évet vártunk erre a napra.  

 

 

Dr. Túrós András elmondta még „Ahogy a bemutatkozásokat hallgattam, az jutott eszembe amit a rádióban hallottam minap, hogy a polgárőrök csupa profi amatőrök. Ugyanis a megyei sajtósok közül is 60-70 százaléka profinak számít. Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke kihangsúlyozta, az utóbbi évek nagy léptékű fejlődésének egyik fő törekvése volt a mozgalom elemeiben, működésében az egységességre való törekvés. Ennek az irányvonalnak jegyében kerültek kinevezésre, felkérés és önkéntes vállalások alapján a megyei sajtóreferensek. A Polgárőrségnek eddig ugyanis nem volt egységes, szervezett külső és belső kommunikációja. Társadalmi szerepünk dinamikus növekedésével viszont, ez egyre szükségszerűbbé vált.
Dr. Túrós András egyúttal kéréssel is fordult az értekezleten résztvevők felé. Mint fogalmazott, a polgárőrségnek ugyanis eddig nem volt egységes, szervezett külső és belső kommunikációja, ám társadalmi szerepünk dinamikus növekedésével, ez egyre szükségszerűbbé vált. A polgárőrség külső kommunikációját egyre jobbnak titulálta, ám a belső információ-átadást döLőwinger Zoltán, rádiónk főszerkesztője ismerteti a polgárőr rádió működésétcögősnek minősítette. „Hiába van Polgárőr Magazinunk, hiába van polgárőr rádiónk, hiába van honlapunk, mégsem tudunk eljutni a polgárőrökhöz. Ezen kell agyalni, ezen kell gondolkodni, hogy mit tudunk tenni azért, hogy minden egyes polgárőrhöz eljusson az üzenet, eljusson az információ. A kommunikációs szakembereknek ezen kell gondolkodni, és arra kellene még választ adni, hogy mit lehetne még tenni annak érdekében, hogy ebben a kommunikációs világban valamennyi polgárőrhöz időben eljusson az információ.”

 

Az értekezleten a Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Katasztrófavédelem és a Büntetés-végrehajtás sajtósai mellett felszólalt rádiónk főszerkesztője is. Lőwinger Zoltán röviden ismertette a Rádió P megalakulását, működését és kérte a megyei polgárőr sajtósokat, hogy használják ki a rádió rugalmasságát, gyorsaságát és segítsék elő a polgárőr kommunikációt. Majd köszönetet mondott a megjelent sajtósoknak. „2009-ben mi ezért kezdünk el dolgozni, hogy mindannyian együtt dolgozzunk azért, hogy a polgárőrségnek rangja, neve és híre legyen.”

 

Erdős Viktória, az Országos Polgárőr Szövetség sajtófőnöke kijelentette, hogy innentől kezdve rendszeres lesz a megyei sajtófelelősök képzése.
Az értekezleten egyébként nem csak a főszerkesztő képviselte rádiónkat, hisz két kollégánk sajtószóvivőként tevékenykedik, Hladon Sándor a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség, míg Szabó Zoltán a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség sajtóreferensei.
 
 
 
 
Megyénket Magyari Béla Tiszteletbeli elnök, sajtóreferens képviselte az alakuló ülésen.
 

Forrás Rádióp
Feltette Magyari Béla