Megyei polgárőr tagtoborzó volt Mórhalmon

2013.05.12 22:06
 2013. május 10-én Megyei Polgárőr Tagtoborzó Napot tartottunk Mórahalmon a Városházán az önkormányzattal közösen.
A megjelenteket köszöntötte Csányi László alpolgármester úr, köszöntőjében kiemelte, hogy a városban régóta működik polgárőrség a lakosság közmegelégedésére, de szeretnék, ha megfiatalodna a tagság, és minél több fiatal jelentkezne polgárőrnek, aki önként vállalja a tagsággal járó kötelezettségeket. Elmondta még, hogy az önkormányzat továbbra is számit a polgárőr egyesület munkájára. A városban megjelentek olyan elemek akikre jobban oda kell figyelni és ebben is számítanak a polgárőrségre, hiszen a kapcsolat az önkormányzattal nagyon jó.
 
 
 
Batiz István megyei elnök elmondta a városban a polgárőrök átlagéletkora nagyon magas,  sokan elhunytak közülük az utóbbi időben. A mostani létszám kevés a kiterjedt tanyavilággal rendelkező városnak, fiatalok nincsenek a tagok között. Nyáron még kevésbé megoldott a járőrözés, hiszen a településen élők szinte kivétel nélkül a mezőgazdaságban dolgoznak: vetéskor és aratáskor nem tudnak vállalni önkéntes munkát. Azonban hatalmas szükség lenne a városban egy nagyobb létszámmal működő szervezetre, hiszen nemcsak a tanyákon élők biztonsága, hanem a térségben tapasztalható migrációs nyomást is csökkenteni kellene. Elsősorban azok jelentkezzenek, akik kedvet éreznek a polgárőr munkához, valamint tájékoztató, figyelemfelhívó, jó probléma megoldó képességgel rendelkeznek. A megelőző tevékenységek szervezéséhez és annak érdekében, hogy minél kevesebben váljanak bűncselekmények áldozatává. A jelentkezők oktatáson vesznek részt és a sikeres vizsga után kezdhetnek hozzá polgárőr feladataik ellátásához. Az oktatás természetesen ingyenes, a polgárőr munka pedig társadalmi munka, amelyet mindenki azért végez, mert nem csak nézni akarja a környezetében zajló történéseket, hanem maga is alakítani szeretné azt, hiszen lakókörnyezetünk, tereink, parkjaink védelme mindannyiunk érdeke.
Dobó Rudolf Mórhalmi Polgárőr egyesület elnöke elmondta nagy szüksége van az egyesületnek az új tagokra és mindent megtesznek azért, hogy minél többen jelentkezzenek polgárőrnek. Véleménye szerint optimális létszáma az egyesületnek 30 fő, amivel a megelőző munkát az elvárásoknak megfelelően megtudják oldani.
Zélity László Szegedi Rendőrkapitányság vezetője elmondta, hogy a működési területükön nagyon jó polgárőr egyesületek működnek, jó a közösségi életük, jól együttműködnek a rendőrséggel. Biztos abban, hogy Mórahalomnak is szüksége van nagyobb létszámú polgárőrségre, hisz a polgárőrmunka az megbecsült tevékenység. Nem olyan régen alakult újjá a Szentmihályi polgárőr egyesület, a tagok olyan boldognak látszottak, hogy tehetnek a település közbiztonságának javításáért és nekik is köszönhető bűncselekmények számának jelentős csökkenése. A rendőrség erkölcsileg elismeri a polgárőr egyesületeket. Úgy gondolja hogy a település jogkövető polgárai is elismerés hangján beszélnek a polgárőrök tevékenységéről. Megköszönte az érdeklődőknek, hogy eljöttek erre a polgárőr tagtoborzóra, hisz nagy szükség van a településen a polgárőrökre.
A tagtoborzó eredményesen zárult.
Tudtuk meg Magyari Bélától a megyei polgárőr szövetség sajtó felelősétől.

forrás Magyari Béla

 

Téma: Megyei polgárőr tagtoborzó volt Mórhalmon

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása