Meleg teát osztottak a rendőrök a polgáőrökkel együttműködve a kamion sofőröknek Röszkénél - halad a forgalom (Csongrád megye) 2012.12.10. hétfő 14:58

2012.12.12 09:36
Meleg teát osztottak a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve a kamion sofőröknek Röszkénél - halad a forgalom (Csongrád megye)
2012.12.10. hétfő 14:58
 
Az elmúlt hétvége intenzív havazása nemcsak Csongrád megyében, hanem a szomszédos országokban is jelentős fennakadást okozott a közlekedésben. A szerbiai rendőri szervek 2012. december 9-én az esti órákban arról tájékoztatták a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársait, hogy a rendkívüli hóhelyzet miatt nem tudnak több kamiont beléptetni országukba. Ennek eredményeként a Röszkei Átkelőhelyen 1,5 kilométeres kamionsor torlódott fel a magyar oldalon. Az éjszaka folyamán a hőmérséklet a – 10 fokot is elérte Csongrád megyében, ezért a rendőrök sorra látogatták a kamionjaikban várakozó sofőröket és felhívták a figyelmüket a hideg időjárással összefüggő veszélyhelyzetekre, érdeklődtek arról, hogy rendelkeznek-e elegendő takaróval, meleg ruhával, továbbá folyamatosan tájékoztatták őket a határforgalom aktuális helyzetéről. A kamionsor növekedésének elkerülése végett a rendőrök az autópálya kezelők munkatársaival együttműködve az M5-ös autópálya szatymazi pihenőjébe terelték az érkező kamionokat, így azok sofőrjei a szomszédos üzemanyagtöltő állomás fűtött helyiségében melegedhettek. A ma reggeli órákban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a polgárőrökkel együttműködve 100liter forró tea kiosztásával gondoskodott arról, hogy a várakozó utazók meleg folyadékhoz jussanak.