Mindszenten is évet értékeltek a polgárőrök

2014.03.26 20:00
A megyei átlag felett teljesítettek az elmúlt évben a mindszenti polgárőrök – derült ki a március 22-én megtartott évzáró közgyűlésen, ugyanis míg a megyei átlag 132 óra/fő/év, addig a mindszentiek átlagban 145 órát teljesítettek. A Tisza-parti városban működő egyesület élni kíván a megyei szövetség által felkínált lehetőséggel, ugyanis új autót igényelhetnek.

- A mindszenti egy hosszú évek óta jól és stabilan működő egyesületnek számít – értékelt Batiz István, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke, aki elmondta, a mindszentiek „túlteljesítettek” 13 órával a megyei átlag fölött járőröztek.
„Ez az óraszám egy nagyon jó színvonalú munkát tükröz” – tette hozzá az elnök, akitől megtudtuk az elmúlt évben a megyétől 570 ezer forintot kaptak a mindszentiek, amit idén is biztosítanak számukra. Mindezek mellett figyelik a pályázati lehetőségeket és amint lehet pályázni, tájékoztatják az egyesületeket, de az adminisztrációs munkában is segítenek.

 

Batiz István felhívta a mindszenti egyesület figyelmét, hogy amennyiben van igény a járművük lecserélésére, akkor azt jelezzék a megyei szövetség felé, ugyanis lesz rá lehetőség.
Bereczki Lajos, a Mindszenti Polgárőr Egyesület elnöke, elmondta, igényt tartunk a járműcserére, mivel a Lada Niva gépkocsink már nagyon régi, ami mellett egy Ford Transitot használunk. Nemrég kialakult a lovas polgárőrség, Mindszenten ketten teljesítenek szolgálatot, ami az elnök szerint azért is jó, mert, ahol az autóval nem lehet elmenni ott a lóval igen.

A mindszenti elnök a kisebb-nagyobb akadályok ellenére jónak értékelte az elmúlt esztendőt, a polgárőrök teljesítették a kitűzött elvárásokat. Sokat segítettek a helyi rendőröknek, havonta több közös akciójuk is volt.
Az elmúlt évben a már fent is említett megyei szövetségtől érkezett pénzből, valamint a pályázatokból, adó 1 százalékból és vállalkozói támogatásokból gazdálkodtak. Idén is hasonló pénzekre számítanak. A munkájukkal kapcsolatosan pedig Bereczki Lajos elmondta, idén is biztosítjuk a helyi rendezvényeket.
A közgyűlés után vacsorával és bállal zárták az elmúlt esztendőt, valamint oklevélben részesültek a már több éve szolgálatot teljesítő tagok.
15 éve polgárőr:
Juhászné Szécsényi Katalin
Juhász Lajos
Bíró Győzőné
Borda Róbert
5 éve polgárőr
Lénárt Ferenc
Suti Zoltán
Boldizsár József
Boldizsár Józsefné
Kis Krisztián
ifj. Szokol Sándor
Mészáros Tibor
Szekeres Sándor

Forrás és kép: Antal Sándor
Feltette Magyari Béla
 
 

Téma: Mindszenten is évet értékeltek a polgárőrök

air max pas cher femme https://www.printandpacktt.com/

CharlesJerb | 2014.09.15


Új hozzászólás hozzáadása