Mórahalmi polgárőrök helytállása

2017.07.01 22:00

Mórahalmi Önkéntes Tűzoltók és a Mórahalmi Polgárőrök 2017. június 29-én egy esetben, 30-án két esetben is éles bevetésben teljesítettek szolgálatot.

2017. június 29-én, 150 négyzetméteren száraz avar égett. Helyszínen a polgárőrök forgalomlassítási feladatot hajtottak végre ezzel segítve a tűzoltók munkáját.

2017. június 30-án 10 óra 30 perckor az Önkéntes tűzoltók riasztást kaptak, miszerint Mórahalom külterületén, 500 négyzetméteren száraz avar ég valamint négy szalma körbála. Hívatásos Tűzoltókat a polgárőrök megvárták és a földutakon a helyszínre vezették őket.

Délután folyamán, szolgálaton kívüli polgárőr tag gyalogosan közlekedett a város szélén, amikor is lakott területen kívül füstre lett figyelmes. Telefonon tájékoztatta az egyesület elnökét, aki gépkocsival haladéktalanul elindult a megadott helyszín irányába az esetet felderíteni. Rövid időn belől a helyszín megtalálásra került. Feltételezhetően, elektromos légkábel szakadás történ, aminek következtében a száraz avar meggyulladt. Nagy szél miatt a tűz elég gyorsan terjed, így a tűzoltók haladéktalanul értesítve lettek. Kiérkezésükig a helyszín biztosítósították a polgárőrök, majd a tűzoltók által meghatározott feladatok kerültek végrehajtásra.

Mind a három tűzesetnél emberi élet nem volt veszélyben.

Együttműködés az egyesületek és a hívatásos szervek között jól működik. Bejelentés követően rövid időn belül a helyszín felkutatása és az esemény felszámolása is megtörtént,- tájékoztatta portálunkat Sárközi László elnök

Kép: Sárköziné Fábián Mária

Szerző: Magyari Béla