Mozgalmas hétvégi program a mártélyi polgárőröknél

2013.09.25 12:51
Megalakult a Hódmezővásárhely Járási Önkéntes Mentőcsoport, de a Nemzeti Vágtán is nyeregbe pattantak.
Szombaton, szeptember 21-én a reggeli óráktól kezdve tartották meg Mártélyon a helyi Polgárőr Egyesület Közösségi Házánál azt a gyakorlatot, amely a hódmezővásárhelyi Járási Önkéntes Mentőcsoport felkészítő, rendszerbeállító és minősítő mentőgyakorlatát foglalta magában.

A gyakorlat során egy feltételezett tavaszi hóolvadás és a nagy mennyiségű lehullott csapadék következtében kialakult belvizes állapotot szimuláltak, amelynek során az Egyesület Közösségi háza rongálódott meg, és több sérült bennrekedt. Az eset felderítését és a sérültek épületből való gyors kimentését a hódmezővásárhelyi, illetve a mindszenti polgárőrök együttműködve végezték. A gyakorlat részeként, egy megsérült áteresz vízmentesítésére is sor került, amely több ingatlant veszélyeztetett. Az épület védelmére szolgáló homokzsákból készült vízmentesítő gátat a mindszenti önkéntes tűzoltók építették meg , míg a felgyülemlett víz szivattyúzással történő eltávolítását a mártélyi egyesületből kiválasztott önkéntesek hajtották végre.
Polgárőrök a Nemzeti Vágtán
Szeptember 22-én az idei Nemzeti Vágtán az Országos Polgárőr Szövetség lovas tagozatának tagjaként három induló képviselte a szervezetet Drahos József Sárfi Éva és Winkler Zsolt.
 
Ez alkalomból az ország azon polgárőr szervezetei is jelen voltak, így a mártélyiak is, akik már tagjai a lovas tagozatnak. A Lovas Tagozat a Vágta Korzón felállított sátorában végez toborzói tevékenységet. Közös célként megragadták az alkalmat, hogy népszerűsítsék a közösség biztonságának elősegítésére létrehozott, egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kezdeményezést. Felhívták a figyelmet a ló sokoldalú, természet közeli alkalmazhatóságára, főként a külterületi figyelő, őrző szolgálatban.

 

Forrás: Rózsa Szilveszter

feltette Magyari Béla

 
 

Téma: Mozgalmas hétvégi program a mártélyi polgárőröknél

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása