Nagymágocsi évzáró, jubileumi 15.éves közgyűlés

2014.04.28 07:52
 Nagymágocson 1999.április 21.-én alakult meg a Nagymágocsi Polgárőr Egyesület.
A közgyűlés Párkány György elnök köszöntőjével kezdődött, ahol a polgárőrökön kívül , a meghívott vendégek köszöntése sem maradt el. A közgyűlésüket megtisztelte jelenlétével a megyei szövetség képviseletében Batiz István elnök úr, Magyar Zita , a Nagymágocsi fiatalok szervezetének elnök asszonya is, valamint Tóth István, és Remzső István körzeti megbízottak.

 
Az elnöki beszámoló tartalmazta az elmúlt év sikereit, kudarcait, pályázatokon való részvétel eredményességét, eszközbeszerzések ismertetését. Továbbá az idei év elkövetkezendő feladatait, a polgárőri munka fontosabb eseményeit, pl. éjszakai járőrözés, búcsúi helypénz beszedés, közintézmények éjszakai ellenőrzése, postai kézbesítők kísérése nyugdíj fizetéskor, posta autó érkezés és távozás figyelemmel kísérése, a tanyasi lakosok látogatása, a mezei lopások megakadályozása, lakatlan tanyák fosztogatóinak rendőrkézre adását, ,,Te Szedd" akció eredményességét,vagy az éjszakai termény dézsmálok megzavarását. Az elnök elmondta még, sajnos elkapni nem sikerült őket.
Ismertetésre került a közhasznúsági jelentés is.
Az egyesület pénzügyi beszámolóját, és az idei évi tervet Török Péter gazdaság vezető terjesztette elő.
Batiz István elnök úr kiemelte az egyesület tenni akarását, támogatottságát a szövetség részéről , valamint szólt a megyei és az országos polgárőrnap megrendezéséről.
Az egyesület nem titkolt célja a fiatalítás, ezért a meghívott Magyar Zita asszony kiemelte eddig nem volt ilyen bőven tudomásuk az egyesület életéről és a későbbiek folyamán szándékoznak megismerni azt.
A szavazás eredményeként a közgyűlés minden napirendpontot ellenszavazat nélkül egyhangúlag elfogadott.
Az egyesület tagjai beszámolót tartottak a mindennapi szolgálatokról, és arról ki , miért is csinálja ,érzi úgy hogy ezzel hozzájárul községük biztonságához.
A közgyűlés vacsorával zárult,jó hangulatú társalgás, beszélgetés követte. Tájékoztatta honlapunkat Párkány György egyesület elnöke

Forrás Magyari Béla
Kép: Nagymágocsi polgárőr egyesület