Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság - FELHÍVÁS; Tisztelt Elnök Asszony/Úr!

2013.04.08 15:18

Tisztelt Elnök Asszony/Úr!

 

Tisztelettel tájékoztatom, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság együttműködésre kérte fel az Országos Polgárőr Szövetséget kiemelt állami feladatai ellátása érdekében, egyben számít a polgárőr egyesületek meghatározó közreműködésére az alábbiak szerint.

 

A digitális átálláshoz kapcsolódó hatósági-igazgatási feladatok végrehajtását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: NMHH) látja el célja, hogy a programot 2013-ban megvalósítsa.

Az NMHH tájékoztatása szerint közel 100 000 fő rászoruló számára ingyenesen, lakóhelyükön telepíti a digitális vételhez szükséges dekódereket és ahol szükséges az antenna és kábeles szereléseket is elvégzik. A program része lesz a településeken működő szociális ellátó intézmények digitális átállásának kezelése is, ahol rászorultak élnek, a digitális televíziózáshoz szükséges kiegészítő eszközökkel való ellátása. Mindezek érdekében fontos, hogy a települési és kerületi önkormányzatok polgármesterei, a rendőrség és a polgárőrség kellően tájékozottak legyenek az átállás folyamatáról.

Az NMHH a további együttműködés és a közvetlen kapcsolatfelvétel érdekében, szeretné kérni a Polgárőrség segítségét a biztosok „védelme érdekében” hasonlóan, mint amit a népszámlálás idején nyújtanak a kérdezőbiztosok részére.

 

Kiemelt feladataink:

1.) a polgárőrök tájékoztatása a digitális átállás folyamatáról

2.) a kérdezőbiztosok és a szerelők segítségeként polgárőr kapcsolattartó biztosítása, aki szükség esetén elérhető és tudja mozgósítani az adott település polgárőrségét.

3.) a lakosság bűnmegelőzési célú tájékoztatása a csalók, trükkös tolvajok kiszűrése érdekében.

 

A feladat eredményes ellátása érdekében kiemelt jelentőségűnek tartom az NMHH és az OPSZ közötti együttműködést, ezért az Ön által kijelölt megyei kapcsolattartó személyt részletesen tájékoztatja az NMHH az országos digitális átállás folyamatáról, és a témával kapcsolatos részletes szakmai egyeztetések is elkezdődhetnek. A dekóder és egyéb eszközszerelés indulásának tervezett időpontja május 2.

A KSH és a rendőrség megyei összekötőinek listáját az NMHH rendelkezésünkre bocsátja, a kölcsönös kapcsolatfelvétel céljából.

 

Budapest, 2013. április 04.

 

 

Dr. Túrós András

elnök

 

Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség Összekötője

Magyari Béla  tel. 06306210012 ; Email: magyaribe50@gmail.com

A4_szoro_3_BM_press.pdf (960,2 kB)Tájékoztató anyag

 

 

 

Kapcsolat