Nemzetközi kamionos felvonulást segített biztosítani a polgárőrség

2018.07.21 05:37

Július 20 – án péntek délután végigvonultak járműveikkel a kamionos találkozó résztvevői a Szeged városon.

Mintegy kétszáz kamion vett részt a felvonuláson. Az Izabella híd lábánál lévő kamionos parkolóból indultak és  a Novotelnél a körút felé vették az irányt, majd a Kossuth Lajos sugárúton gurultak ki Sziksósfürdőre, ahol hétvégén színes programok várnak az országúti vándorokra és a kilátogatókra.

Bókáné Csillag Erika Szeged város polgárőr koordinátora elmondta, hogy a rendőrséggel együttműködve végezték a kamionos felvonulási útvonal biztosítását. A feladatban összesen 67 fő polgárőr vett részt. A felvonulás útvonalának biztosításában részt vettek, a Szentmihály teleki, a Tápéi, az Alsóvárosi, az Újszegedi, a Belvárosi-Móravárosi, a Szőregi, a Gyálaréti, a Tarjáni, a Kiskundorozsmai, az Algyői, a Zsombói valamint a Sándorfalvai polgárőrök.

Sándor János az Alsóvárosi polgárőrség elnöke hozzátette, hogy a mai Kamionos felvonulás során, az Anna-kútnál egy kisgyerekes anya kért segítséget a polgárőröktől. Elmondta, hogy a gyermeke három hete született és nehezen kap levegőt. Miután az ügyeletről elindultak a gyermekklinika felé és nem tudták, hogy merre menjenek, mivel út felbontások vannak a belvárosba, ezért a szolgálati gépjárművel az anyukát  és gyermekét pár perc alatt a lezárt és felbontott városon keresztül a klinikához szállította.

Kép: Bókáné

Forrás: Magyari Béla