Népszerű az ingyenes kerékpár-regisztráció Ásotthalmon is

2018.03.20 20:47

A szegedi rendőrök a polgárőrök közreműködésével, a BikeSafe program keretében több mint 50 biciklit vizsgáltak át, majd vettek nyilvántartásba az ingyenes kerékpár-regisztráció alkalmával. A kampány még márciusban folytatódik.

A BikeSafe vagyonvédelmi program legfőbb célja, a kétkerekűek legfontosabb adatainak és fotóinak nyilvántartásba vételével a bűncselekmények megelőzése, az eltulajdonított kerékpárok azonosításának, a lopások felderítésének elősegítése.

A Szegedi Rendőrkapitányság 2018 márciusának harmadik hetében ingyenes kerékpár-regisztrációt hirdetett Ásotthalmon. A délután folyamán több mint 50 biciklitulajdonos kérte járművének nyilvántartásba vételét. A rendőrök a polgárőrök közreműködésével, a kötelező tartozékok ellenőrzését követően regisztrálták a kerékpárokat. Ehhez elengedhetetlen volt a tulajdonos részéről a személyazonosító igazolvány, valamint a kétkerekű tulajdonjogát igazoló irat bemutatása. A nyilvántartásba vételt követően a járműre egy biztonsági matrica került jól látható helyre.

Ingyenes BikeSafe kerékpár-regisztrációt legközelebb 2018. március 21-én tart a rendőrség Csongrád megyében. A Szegedi Rendőrkapitányság épületében (6722 Szeged, Párizsi körút 16-22.) 14 és 18 óra között, míg Szentesen 9 és 11 óra között az I-es Posta előtti téren várják az érdeklődőket. Utóbbi településen 2018. március 22-én 7 óra 45 perctől 10 óráig a Rákóczi úti piaccsarnoknál is lesz lehetőség a nyilvántartásba vételre.

Forrás: police.hu

Feltette: Magyari Béla