Önismereti képzés, csapatépítés és pizza Tarjánban

2015.02.15 12:15
2015. február 14-én önismereti képzésen és csapatépítésen vettek részt a Szeged-Tarján Polgárőr Egyesület tagjai.
Szombat reggel már 10 óra előtt gyülekeztek a polgárőrök a Petőfi-telepi Művelődési Ház előtt. Mindenki a csapatépítésre érkezett. Miután segítettek az eszközök bepakolásában és túlestek egy minimális adminisztráción kezdődhetett is a közös munka. Először Horváth S. András, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelent tagokat, utána bemutatta Pócza Editet, aki elvállalta a csapat képzését. Ez már nem az első alkalom volt, ugyanis Edit tartott már képzést a Tarjáni csapatnak.

A képzés bemutatkozással indult, ahol mindenki elmondhatta magáról a fontos tudnivalókat. Ez egy fontos lépés volt, mivel jelen voltak olyan tagok, akik eddig még nem találkoztak egymással, mivel nem olyan régen léptek be az egyesületbe. Utána következett pár gondolat, tanács, hogyan kell viselkedni intézkedés alatt, a megérkezéstől, a bemutatkozáson keresztül, egészen az elköszönésig. Itt inkább az etikett szabályai kerültek előtérbe.
Ebédszünet következett, ami alatt mindenki elfogyasztotta a saját ízlésének megfelelően megrendelt pizzát. A közös ebéd alatt is volt idő az ismerkedésre, beszélgetésre. A közös étkezés is elősegítette a tagok közelebb kerülését egymáshoz.
A kiadós étkezés után a csoportvezető megdolgoztatta mindenki agyát két feladattal. Az egyik ilyen feladat egy amőba játék volt, ahol mindenki saját bal keze versenyzett a saját jobb kezével. Egymás után pakolták a kezek az „X”-eket és a „O”-at a négyzetrácsokba. A következő feladatban, mindenkinek egy egyesületi vezető bőrébe kellett, bújnia. A feladat során egyéni és csoportos feladatmegoldást kellett végrehajtani.
Utolsó feladatként az egyesület tagja körbe álltak úgy, hogy mindenkinek a lába összeérjen. Így kellett megtenniük egy kört, vigyázva arra, hogy sehol ne váljanak szét a lábak, mert azt azonnali újrakezdés követte volna. A feladat elsőre sikerült, amit mindenki nagy tapssal jelzett.
A program végén, mindenki elmondhatta, hogy mi volt az, amit ő a tréning alatt tanult, s később ennek hasznát is veheti.
Horváth S. András megköszönte Pócza Editnek a profi munkát, valamint a megjelenteknek, a részvételt.
Forrás és kép: Saja Lőrinc elnökhelyettes
Feltette: Magyari Béla