Kihelyezett OPSZ elnökségi ülés volt Alsónémediben 2013.02.08 - án.

2013.02.09 18:53

2013. február 09. szombat, 15:50

Elnökségi ülést tartottak a CBA központban2013. február 8-án tartotta kibővített elnökségi ülését az Országos Polgárőr Szövetség Alsónémediben, Magyarország egyik nagy áruházláncának logisztikai központjában.

Több fontos kérdést vitatott meg az Országos Polgárőr Szövetség döntéshozó szerve az elnökség. Ilyen kérdés volt többek között az egyesületek és a rendőrség között létrejött együttműködési megállapodások helyzete is.

Mint azt dr. Korondán Katalintól, az Országos polgárőr Szövetség igazgatási vezetőjétől megtudtuk, a jelenleg működő 1866 egyesületből 1705 rendelkezik már megkötött megállapodással. Ez a szám 91,7 %-os megvalósítást mutat. Jelenleg (a február 5-i állapotnak megfelelően) 65 olyan egyesület van az országban, amelyeknél folyamatban van a megállapodások aláírása. 84 azon szervezetek száma, akik nem rendelkeznek a rendőrséggel kötött együttműködési megállapodással. Az utóbbi szervezeteknél jórészt a bírósági bejegyzés körüli problémák hátráltatják a megállapodások aláírását, de vannak olyan egyesületek, amelyek a megszűnést fontolgatják.

Dr. Túrós András az OPSZ elnöke aggodalmának adott hangot a 84 szervezet kapcsán, majd kijelentette, hogy minden egyes egyesületet meg kell tartani.

Egy kimutatás szerint Tolna megyében 29, Zalában 28 azon egyesületek száma, amelyek nem rendelkeznek megállapodással a február 5-i állapot szerint.

 

Szó esett az OPSZ 2012. október 12-i elnökségi ülésén hozott ELN/99/2012. számú határozatban foglaltak végrehajtásáról. A tíz pontban összefoglalt feladatok végrehajtásáról Zámbó Péter számolt be. Elmondta, hogy vannak még hiányosságok. Ilyen többek között a toborzó rendezvények Jász-Nagykun-Szolnok megyei mintára történő megszervezése, ezt a feladatot mindössze három területi szervezet hajtotta végre. Hat szervezetnél folyamatban van, tíznél pedig egyáltalán nem történt ebben az irányban elmozdulás.

Kitért a sokat említett adminisztrációs nehézségekre is. Elmondta, hogy az OPSZ kivizsgálta ezen észrevételeket és arra a megállapításra jutott, hogy egyesületi szinten csak a kötelező adminisztrációt kell végrehajtani, ezt viszont csökkenteni nem lehet, hiszen különböző törvények és rendeletek írják elő ezen adminisztratív kötelezettségeket.

Hozzátette, hogy nagyon sok az egyszeri adminisztráció, elsősorban az alapszabályok módosítása illetve az igazolványigénylések növelik meg a feladatot.

 

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége megbízza Zámbó Pétert és dr. Korondán Katalint, hogy dolgozza ki a 2013. január 01-jétől életbe lépő, járási közigazgatáshoz kapcsolódó, polgárőrségi struktúrát, és terjesszék az Országos Polgárőr Szövetség 2013. évi tavaszi közgyűlése elé. A feladat végrehajtása megtörtént, a február 22-i elnökségi ülés napirendjén fogja tárgyalni az elnökség.

Az ülés második felében Baldauf László, a vendéglátó üzletlánc vezetője mutatta be a céget és engedett betekintés a rövid- és hosszú távú terveibe.

Az elnökségi ülés kedves gesztussal zárult. Közelgő hatvanadik születésnapja alkalmából Vass Miklóst, a Nógrád megyei Polgárőr Szövetség elnökét köszöntötte dr. Túrós András OPSZ elnök, illetve Tóth László, a Belügyminisztérium közgazdasági helyettes államtitkára.

forrás: rádióp

(Szabó Zoltán)

feltette: Magyari Béla

 

Téma: Kihelyezett OPSZ elnökségi ülés volt Alsónémediben 2013.02.08 - án.

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása